Debat: På cykeltur gennem hullehelvedet

Debat: Hvorfor gør man ikke forholdene for cyklister bedre? En lettelse at komme til Gladsaxe

Ruth Skafte, Bygtoften 14, Kgs. Lyngby

DEBAT Nu bliver jeg nødt at udtrykke min frustration over cykelforholdene i den del af Lyngby-Taarbæk Kommune, som jeg er nødt til at benytte på min vej til og fra arbejde i Søborg/Herlev.

Den berømte dråbe kom i dag, da mine varer røg op af kurven. Cykelstierne er både farlige og elendige. Det er en lettelse, når man endelig kører ind i Gladsaxe Kommune, som åbenbart er så meget bedre til at gøre cykelforholdene tålelige på trods af letbanebyggeriet, som de jo også har der.

I Lyngby-Taarbæk får man hver gang rystet indvoldene helt op i halsen, fordi der er store huller på vejene, der er enormt ubehagelige at passere, for eksempel Kongevejen i begge sider ind til Lyngby Mølle, men også strækningen fra den lille rundkørsel ad Jernbanevej til Buddingevej.

Samtidig er der så snævert, at det ikke er muligt at køre udenom hullerne. Når man så er sluppet helskindet igennem hullehelvedet og er drejet ad Buddingevej, er der dagligt bilister, der på trods af venstresving forbudt, helt bevidst kører til venstre fra Vinkelvej, fordi det er for besværligt for dem i deres biler at køre den anden vej rundt, når de har afleveret børn på Gammel Bagsværdvej. Endda også med børn i bilen, der kan aflære forældrenes dårlige trafikadfærd.

Hvorfor kan man ikke gør trafikforholdene for cyklister bedre og mere sikre i Lyngby-Taarbæk? Dette er ikke et indlæg om hverken Letbane eller fjernvarme, som jeg for begges vedkommende ser frem til, men om at cyklister skal have sikre forhold, især hvis det skal være attraktivt at cykle frem for at tage bilen. Og hvis det kan lade sig gøre i Gladsaxe, kan det vel for pokker også lade sig gøre i Lyngby-Taarbæk?