Ny film om Stones i biffen

Martin Scorseses nye film om Rolling Stones "Shine a Light" har premiere i Kinopalæet på fredag. Det samme har en ny Stephen King-filmatisering

LYNGBY | Hvis man en svaghed for legendariske rockbands og banebrydende filminstruktører, bør man tage en tur i biffen på fredag.

Her er der nemlig premiere på filmen "Shine a Light", der handler om Rolling Stones og er lavet af Martin Scorsese.

Koncert-dokumentarfilmen har som mål at vise verden Rolling Stones så tæt på, som ingen har været tidligere. Hele koncerten er filmet live under The Big Bang Tour i det berømte Beacon Theater i New York City, hvor Scorsese havde samlet nogle af verdens bedste filmfotografer for at indfange det legendariske bands rå og karismatiske energi på scenen.

Men når nogle af musikbranchens og filmbranchens mest karismatiske figurer kolliderer, slår det gnister, og denne aften er ingen undtagelse. Vi er med hele vejen, fra forhandlingerne om sceneopbygningen, kameraplaceringerne, diskussionerne om, hvad der i det hele taget skal spilles, og bandets holdning til at blive iscenesat, snarere end selv at køre showet, som de plejer.

Ind imellem bliver der tid til at se tilbage på bandets imponerende karriere – og et par af deres mindre heldige øjeblikke med pressen – helt tilbage i midten af tresserne. Dengang kunne ingen – bandet inkluderet – forestille sig, at de stadig kunne gå på scenen i det 21. århundrede med mindst samme energi som dengang, de startede.

Med sig har de en håndfuld forrygende gæstestjerner, som Christina Aguilera, Buddy Guy og Jack White. Blandt publikum, som kommer forbi og hilser på, er familien Clinton med flere.