Nordkøbenhavn Håndbolds trup er fyldt med talent

Træner Kim Rasmussen satser på ungdommen i NKH's første sæson i 1. division

Foto: Michael Bast

"Vi stiller med en trup, som kan slå alle hold i divisionen, men som sikkert også må tage nogle store nederlag af og til. Holdet er helt ungt med mange første års seniorer, men det bobler af talent. Det bliver rigtig sjovt. Også for publikum, tror jeg. Der bliver flere 35-33 end 20-18 kampe. Det tror jeg godt, jeg kan love," siger cheftræner Kim Rasmussen, som skal stå i spidsen for damerne i Nordkøbenhavn Håndbolds første sæson i 1. division.

Kim har været manden bag Lyngby Håndboldklubs march fra Danmarksserien til 1. division. Lyngbyhallen er fortsat hjemmebanen for det nye hold, som fem traditionsklubber står bag.

Og det er virkelig et nyt hold, Kim Rasmussen sender på banen. Kun to spillere fra Lyngbys hold i sidste sæson er med.

Den ene af dem er målmand Randi Christistoffersen, som kom til Lyngby fra Tvis. Hun bliver sidste skanse sammen med talentfulde Natasja Bülow, som sidste år spillede for Gladsaxe, og som er inde i varmen i U-landsholdets brutto-trup.

På venstre fløj spiller unge Maja Rømer, som er hentet hos GOG.

Blandt bagspillerne finder man den anden af spillerne fra Lyngbys hold sidste år, Mie Gjerlufsen, som brød igennem , mens hun kun var ynglingespiller. Nu spiller hun sin første sæson som senior.

Fra GOG kommer hollandske Maike Bouwer, datter af GOG's tidligere træner, Bernt Bouwer.

Mia Rej, som var på ynglingelandsholdets VM-hold, er en meget spændende spiller med et stort overblik, som sidste sæson spillede hos Ydun.

En anden spiller, som ventes at slå igennem i år, er Stine-Krag-Nielsen, som kommer fra FIF, men tidligere har spillet i Virum-Sorgenfri.

Stine Nygaard kommer direkte fra Våg i Norge, men har en fortid i GOG. Hun er med i U-landsholdets bruttotrup.

Fra Virum-Sorgenfris stærke ynglingehold kommer Trine Dujardin, som er klar til sin første sæson som senior.

På højre fløj spiller holdets alderspræsident, kun 27-årige Tanja Laursen, som har ligaerfaring fra TMS Ringsted. Hun ligner på forhånd 1. divisions bedste højrefløj.

På stregen er der store forventninger til Sarah Iversen, ynglingelandsholdsspiller, en fremtrædende figur på Virum-Sorgenfris stærke ynglingehold i sidste sæson.

På stregen huserer også Majbritt Ranch, som kommer fra Gladsaxe, og som er kendt for en 100 procent fightervilje og en evne til at gå i spidsen i både forsvar og angreb.

Cheftræner Kim Rasmussen tror på truppen, som han selv har haft stor indflydelse på sammensætningen af, og han glæder sig over, at kunne fortsætte med sit samarbejde med trænerteamet fra Lyngby. Klaus Kuno og Arne Kjær er assistenttrænere.