Modeopvisninger i Lyngby

Vores tøjstil er med til at understrege livsstil og identitet, og har mange har gennem tiden hentet inspiration fra modeopvisninger i Lyngby Storcenter.

Ugens lokalhistoriske billede: Modeopvisninger i Lyngby

Af Mette Henriksen, stadsarkivar ved Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv

Lyngby Storcenter åbnede den 2. oktober 1973. Det nye butikscenter var tegnet af arkitekterne Krohn & Hartvig Rasmussen og John Ryde, og bygherren var Aage V. Jensen. Med opførelsen af storcentret blev det understreget, at Lyngby var det regionale handelscenter for hele det storkøbenhavnske område.

På tidspunktet for åbningen, var det et af de få steder i Storkøbenhavn, hvor man havde et storcenter med mange butikker samlet under samme tag. Det var et moderne kompleks med ikke mindre end to højhuse – det ene var til hotel ”Scandic Eremitage”, og det andet var til den kommunale administration.

Det var let at komme hertil med bus og tog, og personbiler kunne parkere i de store underjordiske parkeringskældre.

Storcentret arrangerede underholdning og shows for hele familien, blandt andet minigolf på Store Torv, juleshows for børnene, modeopvisninger og meget mere.

Til de store modeshows kunne de handlende fremvise de sidste nye kollektioner – med nye snit, mønstre og modefarver. Mange ville gerne have inspiration fra de sidste nye modetrends, så de kunne ”være med på moden”. På billedet kan publikum se de sidste nye kollektioner anno 1986 på scenen i Lyngby Storcenter.

Der er sket meget med Lyngby Storcenter siden åbningen i 1973, ikke mindst i forbindelse med renoveringen i 2003. Centret har i dag mere end 100 butikker, og ikke mindst et stort udvalg af spisesteder.

Du kan opleve meget mere om tøj og mode i Lyngby gennem tiden på den nye lokalhistoriske udstilling ”Tøj med historier og minder”, som åbner onsdag den 8. februar kl. 16 på Stadsarkivet Frieboeshvile, Lyngby Hovedgade 2. Alle er velkomne, og det er gratis. Udstillingen kan ses frem til den 29. juni 2023.

Modeshow på den store scene i Lyngby-Storcenter, 1986. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)