Mix og match i køkkenet

I denne uge anbefaler biblioteket en lille kogebog fyldt med madglæde og inspiration

Ugens anbefaling: Ekstra lækkert

Af litteraturformidler Minna Haddar

De fleste madglade læsere er allerede bekendt med Yotam Ottolenghis mange gode kogebøger. I 2022 kom denne lille perle af en kogebog og den står simpelthen ud fra mængden i en sådan grad, at den skal anbefales!

Tanken bag bogen, er at bruge alle de langtidsholdbare tørvarer, vi har i skuffer og skabe: Nudler, bønner, flåede tomater og alt det andet, du havde glemt, at du havde.

Denne er et sandt inspirationsboost og lige noget for enhver hjemmekok. Pressefoto

Magisk forvandling

Den magiske forvandling opstår, når hverdagsmaden tilføres nye krydderier og sammensættes i magiske kombinationer.

Hvem siger, at man ikke kan lave en italiensk pastaret med saltede æggeblommer (en specialitet fra Japan). Måske bliver det endnu bedre, hvis du drysser middelhavskrydderiet zatar på?

Bogen er smittende i humør og energi, og man kan ligge vågen i vinternatten og tænke på alle de anvendelsesmuligheder, der er for de små krydder- og tilberedningstips, man får i bogen.

Bryder alle regler

Den er et sandt inspirationsboost og lige noget for enhver hjemmekok, der mangler lidt smag i hverdagen. Der er så mange regler i madlavning – og denne kogebog bryder nærmest dem alle!

Det eneste den vil, er at give dig den bedst mulige smag, og det er en fest at prøve sig frem.

Bogen minder lidt om de andre Ottolenghi kogebøger som 'Plenty' eller 'OTK', men den adskiller sig alligevel ved at have en meget mere legende tilgang til madlavning.

Titel: 'OTK Ottolenghi Test Køkken, Ekstra lækkert'

Forfatter: Noor Murad & Yotam Ottolenghi

Udgivelsesår: 2022