Medarbejder testet positiv for corona på Trongårdsskolen: Elever er sendt hjem

Lyngby-Taarbæk Kommune kom i dag på Sundhedsstyrelsens røde liste

Foto: Frank S. Pedersen
Trongårdsskolen i Hjortekær er ramt af coronasmittens følger. Flere er sendt hjem, efter at en medarbejder er testet positiv. Arkivfoto
Trongårdsskolen i Hjortekær er ramt af coronasmittens følger. Flere er sendt hjem, efter at en medarbejder er testet positiv. Arkivfoto

En medarbejder på Trongårdsskolen er blevet konstateret positiv med COVID-19. Den pågældende medarbejder fik symptomer i lørdags. Kommunens forvaltning har i tæt dialog med skolens ledelse iværksat følgende tiltag:

Alle elever og medarbejdere, der har været i kontakt med den pågældende medarbejder på under én meters afstand torsdag og fredag i sidste uge, er sendt hjem, og skal følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for test af nære kontakter.

Der bliver iværksat nødundervisning for de pågældende elever efter de vedtagne retningslinjer.

På den røde liste

I øvrigt meddeler kommunen, at Sundhedsstyrelsens opgørelse over smittede i Lyngby-Taarbæk onsdag viser 28,4 smittede pr. 100 000 borgere i løbet af den seneste uge. Stigningen medfører, at kommunen nu kategoriseres som rød af sundhedsmyndighederne.

Flere af borgerne, som er konstateret positive, er kendte indenfor ældreområdet og relaterer til de udbrud som har været på Træningscenteret og Baunehøj.

Den røde kategorisering medfører skærpede krav fra Sundhedsmyndighederne; herunder at kommunen skal teste al plejepersonalet hver anden uge.

Kommunen er i løbende kontakt med Sundhedsmyndighederne og følger alle nødvendige råd og vejledninger.