Lyserød lørdag: 11-årige Livi Keller donerede de lange lokker

Lokale børn donerer deres hår til parykker for at støtte kræftramte

For to år siden kom Livi Keller hjem til sin forældre og fortalte, at hun havde hørt, at man kunne donere sit hår som hjælp til kræftramte børn, der har mistet håret i forbindelse med kemoterapi. Så nu ville hun gerne lade håret gro, så hun kunne gøre det samme.

Det synes hendes forældre var et fint initiativ. Så da Livi Keller næste gang skulle til frisør Barroso på Lyngby Hovedgade fortalte hun om sin plan.

Frisør Sara Barroso Barata Nielsen lovede at hjælpe hende med at passe og pleje håret, og når hun med jævne mellemrum fik klippet spidser, blev længden omhyggeligt målt. Håret skal nemlig være 30 centimeter langt før det kan bruges til parykker og almindeligt hår vokser i gennemsnit en centimeter om måneden, så nu var det bare om at væbne sig med tålmodighed.

Livi Keller er en ualmindeligt frisk 11-årig pige, der elsker at gå til spejder, så for hende har den største udfordring været at undgå, at det lange hår blev uglet. For det meste har hun haft det flettet, så der var styr på de lange lokker.

I august måned var målet endeligt nået. Og Livi Keller glædede sig til at komme til frisøren.

"Kammeraterne vidste godt, at jeg skulle klippes. De synes det var flot og sejt at jeg turde," siger Livi Keller.

Hun var selvfølgelig lidt nervøs for, hvordan det ville komme til at se ud.

"Og det ser meeeget anderledes ud," siger hun.

Og det medgiver frisør Martin Barroso Barata Nielsen.

"Men det klæder dig altså virkelig godt med det korte hår," siger han. Og Livi Keller er også ret glad for de nye lokker, som passer bedre til spejderlivet.

"Hvor lang tid bruger du på at sætte håret om morgenen," spørger hendes far retorisk og Livi griner og siger: "Jeg sætter det jo ikke…"

For Martin Barroso Barata Nielsen der havde fået til opgave at klippe de lange lokker var dagen også følelsesladet. Hans far var netop kommet igennem et vellykket behandlingsforløb for kræft, så han tilbød at donere klipningen gratis til det gode formål, hvorpå Livis far straks donerede beløbet en klipning ville have kostet til Knæk Cancer.

Og faktisk var Livi Keller det andet barn på kort tid, der havde doneret sit lange hår. Ugen for inden havde Hampus Hatting Nielsen fra Lyngby sat sig i frisørstolen og gjort det samme – også værdien af hans klipning gik til Knæk Cancer.