Lyngby-Taarbæks ældste aktive badmintonspiller fylder 95

Mogens Bentkjær har stadig et repertoire af finurlige slag, som kan finte modstanderne

95 år og stadig på banen

Glæden ved at spille badminton er usvækket hos Mogens Bentkjær.

Lyngby-Taarbæks ældste aktive badmintonspiller fylder 95 år den 31. januar. Det er den tidligere skolelærer Mogens Bentkjær, som var så populær blandt sine elever, at han stadig deltager i tilbagevendende klassesammenkomster.

Faktisk startede han sin erhvervskarriere i sundhedssektoren nemlig som sygeplejerske på Hillerød Hospital – noget af en frontløber, for der var ikke mange mænd i sygeplejen den gang. Men han skiftede spor til seminarieuddannelsen og blev hentet til Fuglsanggaardskolen i Virum, hvor han blev frem til pensionen og underviste i matematik og – i badminton, selvfølgelig.

Glæden ved at spille badminton er usvækket. Selv om han ikke længere er lige så mobil som de yngre spillere, så har han stadig et repertoire af finurlige slag, som kan finte modstanderne og stadig gør ham til en svær modstander.

Han blev gift i 1955 med Birgit, der var økonoma på Hillerød Hospital. I 1961 købte de huset på Kongestien 51, som Mogens egenhændigt byggede en ny fløj til. Han passer selvfølgelig stadig hus og have, og Ford Fiestaen i carporten bliver flittigt luftet – og så morer han sig meget over, at kørekortet er forlænget til 2031.

Mogens blev født på en gård nord for Struer som nummer tre i en børneflok på 10, og man kan sige, at han stadig er tæt forbundet til sit fødehjem. Han er nemlig døbt Mogens Christen Madsen, men han blev træt af at hedde Madsen, og da han skulle vælge et nyt og ikke alt for almindeligt navn, kom han til at tænke på to markstykker, som hørte til gården. Markerne hed ( og hedder stadig ) Brunkjær og Bentkjær. At det så blev Bentkjær, var et rent tilfælde. Der er kun 16 her i landet med efternavnet Bentkjær. Havde han valgt Brunkjær, havde han haft navnet helt alene med sin familie, som ud over hustruen også tæller datteren Susanne. Og hvad skal der så serveres på fødselsdagen? Ja, kan det blive til et pigeon-æble og en pilsner af mærket Fuglsang Black Bird, så vil fødselaren være godt tilfreds.

Karsten Svensson