Lyngby Svømmehal skal moderniseres for millioner

Stadig færre borgere benytter sig af Lyngby Svømmehal, men nu skal den friskes op og gøres mere familievenlig

Foto: Steen Trolle

Tusindvis af vandhunde fra Lyngby-Taarbæk er de seneste år søgt mod andre kommuner, når de fik lyst til en svømmehalsdukkert.

På ti år er antallet af børn og voksne, der betaler for en tur i Lyngby Svømmehal, halveret fra 165.000 i 1999 til 81.000 i 2008.

Men den udvikling skal nu vendes. Lyngby-Taarbæk Kommune har sat 25 millioner kroner af til en renovering af svømmebadet på Lyngby Stadion. Målet er en moderne, familievenlig svømmehal, der kan tage konkurrencen op med nye eller nyrenoverede svømmehaller i Værløse, Værebro, Gladsaxe og Rudersdal.

"Kan vi få besøgstallet op på 100.000 årligt, vil det være fint," siger formanden for Fritidsudvalget, Lone Schou-Hansen (S).

De første millioner er sat af i 2010. Men inden spaden stikkes i jorden skal Kommunalbestyrelsen beslutte, hvad millionerne skal bruges til. For ønskelisten med rutchebane, varmtvandsbassin, wellnescenter og et 50 meter-bassin rækker langt ud over, hvad de 25 millioner kroner kan betale.

"Vi vil lægge vægt på at gøre svømmehallen familievenlig. Det kræver, at der skabes nogle aktiviter, som retter sig mod børn," siger Lone Schou-Hansen.

Udvalget vil nu tage på tur rundt for at studere nogle af de svømmehaller, der er blevet renoveret de seneste år. En af succeserne er Vestbadet i Brøndby, hvor en renovering har fået besøgstallet til at stige kraftigt.