Lyngby Boldklub må sælge ud af arvesølvet

Klubben siger farvel til seks spillere for at få økonomien til at hænge sammen.

Lyngby Boldklub må sælge ud af arvesølvet

Rezan Corlu blev dækket håndfast op i træningskampen mod Hillerød.

Foto: ©Claus Birch
Nyindkøbte Kolbeinn Finnsson i sin første optræden for Lyngby.

Lyngby Boldklub har inden for få uger sagt farvel til flere nøglespillere i et tempo og et omfang, der gør det ekstra svært at tro på, at klubben kan overleve i Superligaen.

Først blev Emil Nielsen og Rasmus Thellufsen solgt til klubber i USA, så købte AaB Kasper Jørgensen fri af hans kontrakt med Lyngby, og få dage efter blev Adam Sørensen solgt til Bodø/Glimt i Norge. Desuden fik Timo Letschert ikke forlænget sin kontrakt i Lyngby.

Og i weekenden faldt endnu en bombe, da Viborg meldte ud, at man havde sikret sig Magnus Westergaard til sommer på en fri transfer.

Især det sidste tab gør ondt i Lyngby, der sidste år flere gange forsøgte at overtale Magnus Westergaard til at forlænge sin kontrakt, der udløber til sommer. Så nu får Lyngby ikke en krone for sin midtbanespiller, medmindre Viborg og Lyngby indgår en økonomisk aftale om, at Magnus Westergaard må smutte før tid.

Indkøb fra anden hylde

Mens trafikken har været heftig væk fra Lyngby, har der været relativt stille den modsatte vej.

Ny i truppen er den 23-årige islænding Kolbeinn Finnsson, der er hentet i tyske Dortmund, hvor han har været fast mand på andetholdet. Finnsson har tidligere spillet i hollandske Groningen og engelske Brentform og har underskrevet en kontrakt på 2½ år med Lyngby.

Der er også skrevet kontrakt med den 19-årige forsvarsspiller Baptiste Rolland, der har en fortid som ungdomsspiller i franske Lille, og som trænede med i Lyngby i tiden op til vinterpausen.

Ny er også den 29-årige målmand Jannich Storch, der kommer fra Nykøbing FC. Han skal tage kampen op med Mads Kippenborg som afløser for Frederik Ibsen, der har fået lov til at finde en ny klub for at få mere spilletid. Jannich Storch skal desuden være målmandstræner på akademiet.

Tager man de positive briller på, er Alfred Finnbogason tilbage på holdet efter sit brækkede kraveben, og Sebastian Koch og Zean Dalügge er ved at være tilbage i den form, de var i, da Lyngby købte dem i henholdsvis Nykøbing FC og Esbjerg. Og helt godt vil det blive, hvis det lykkes Andreas Bjelland, Kristian Riis og Petur Knudsen at blive deres langvarige skader kvit.

Vigtigt for økonomien

Når regnestykket gøres op, er det dog en klart svagere trup, der om to uger tager hul på forårssæsonen, og man kunne få den tanke, at ledelsen i Lyngby Boldklub har opgivet håbet om at undgå nedrykning og i stedet er begyndt at opbygge den trup, der skal gøre klubben klar til at vende tilbage til landets bedste række. Det skal ske med blandt andre U19-landsholdsspillerne Lauge Sandgrav, Gustav Mortensen og Tobias Storm, der alle har fået en fuldtidskontrakt fra sommeren 2023.

Den vigtigste årsag til de mange spillersalg er dog, at klubben har brug for penge. Det er dyrt at drive en topprofessionel klub med superligastatus og et fremragende akademi. Lyngby har et beskedent sponsorgrundlag og er økonomisk presset. Så 14-15 millioner kroner i transferindtægter luner gevaldigt i kassen.

Svækkelse eller ej, så vandt Lyngby alle månedens træningskampe mod Hvidovre, Fremad Amager, svenske Kalmar og Hillerød. Senest blev det 3-1 over Hillerød, der har den tidligere Lyngby-spiller Rasmus Minor Petersen som assistenttræner. Rezan Corlu og Frederik Gytkjær stod for de to første scoringer, mens det sidste var et selvmål.

På onsdag rejser holdet i træningslejr i Algarve, hvor Elfsborg og Ulsan Hyundai er modstanderne, og så skulle formen gerne være i top til forårspremieren den 19. februar hjemme mod FC Nordsjælland.