Ledelse: Troen på en bedre verden

To ledere fra Dansk Design Center har gjort op med hierarkierne i organisationen og sat medarbejdernes trivsel i fokus. I en ny bog deler de ud af deres erfaringer.

Ledelse: “Det er muligt at skabe noget, der er bedre end det var i går”

Virumborgerne Sune Knudsen (COO) og Christian Bason (CEO) fra Dansk Design Center mener, at vi har mistet evnen til at forestille os en bedre verden. Men med deres nye ledelsesbog vil de gerne vise, at det er muligt at skabe noget, der er bedre end det, der var i går, hvis man som leder tør at miste fodfæstet for en tid.

“Organisationen blev sat fri, og lederskabet skulle genfindes” er titlen på bogen, der giver et indblik i en organisations transformation fra et traditionelt hierarki til en flad struktur

De oplevede nemlig selv, at organisationens rammer begrænsede medarbejdernes trivsel, kreativitet og evne til at skabe bæredygtige løsninger.

Så COO Sune Knudsen og CEO Christian Bason sagde i bogstaveligste forstand rend os i traditionerne og frisatte organisationen og lod alle vælge deres egen leder og arbejdsopgaver.

”Vi kæmpede ledelsesmæssigt med at give slip,” husker Sune Knudsen og Christian Bason, når de ser tilbage på den første tid, hvor de satte organisation helt fri. Og det var da også en proces, der ledte til både frustrationer, tvivl, håb, overvejelser og ikke mindst insisteren på at holde fast.

Christian Bason
Sune Knudsen

”En organisation, der skal forandres radikalt, har – som et skib, der sejler mod en destination på åbent hav – først og fremmest behov for en ledestjerne at navigere efter. Vores ledestjerne var vores menneskesyn. Så længe vi havde det i sigte, også selv om vi indimellem kom til at afvige fra det, var retningen tydelig,” siger Sune Knudsen og Christian Bason og fortsætter:

”Efter at have oplevet effekten af at arbejde med fokus på det, vi tror på om mennesker, kunne vi ikke selv tænke os at arbejde andre steder med andre menneskesyn.”

Steff

“Organisationen blev sat fri, og lederskabet skulle genfindes“ er en del af ledelsesserien Ledelseshverdage, den udkommer 13. april.