Kollnitz, kunst og klæder

Andrea Kollnitz, forsker med speciale i modens betydning blandt avantgardens kunstnere, gæster Gl. Holtegaard og zoomer ind på Isaac Grünewalds brug af tøj og livsstil, som en del af hans offentlige optræden.

Klog på kunst og klæder

"Hvilket syn!… Monsieur Isaac i en violet blazer, blå-grønt silkelommetørklæde, grå bukser, sortternet kasket og en pelsfrakke derudover". Sådan beskriver en kunstnerkollega Isaac Grünewald ved et selskab i begyndelsen af 1900-tallet.

Isaac Grünewald, der er en af frontfigurerne for den tidlige nordiske modernisme, bliver en celebrity i sin samtid, og hans tydelige bevidsthed om signalværdien af tøj, livsstil og offentlig optræden er fortsat en del af fortællingen om både hans kunstnerskab og person i dag.

Tirsdag, 23. maj kl. 17, inviterer Gl. Holtegaard til en aften med Andrea Kollnitz, der er lektor i kunsthistorie på Stockholms Universitet. Kollnitzs forskning inkluderer modens betydning for avantgardens kunstnere, og denne aften introducere hun Isaac Grünewald og hans selvfremstilling blandt andet i lyset af mandlige stilidealer i hans samtid. Kollnitz vil desuden trække paralleller til andre moderne kunstnere med en passion for mode.

Arrangementet er på engelsk.

peb

FAKTA

Hvad: Mode og kunst

Hvor: Gl. Holtegaard, Attemosevej 170

Hvornår: 23. maj kl. 17

Hvordan: billetter købes på www.glholtegaard.dk

Den velklædte maler. Selvportræt 1912. Foto: Gl. Holtegaard