Kødfrie dage gjorde gæsterne sure

Konference og mødesteder skal træde varsomt på vejen til grøn omstilling, viser erfaringer fra Sinatur-kæden.

Kødfrie dage gjorde gæsterne sure

Det var ikke populært hos gæsterne, da der blev indført en kødfri dag. Foto: RitaE/Pixabay

Der er grænser for, hvor meget grøn omstiling man kan trække ned over hovedet på sine gæster. Det fortæller Claus Nielsen, som er direktør for Sinatur Frederiksdal Hotel til Mandag Morgen.

Sinatur-kæden har i flere år gennemført forskellige ændringer, som en del af den grønne omstilling. Der serveres for eksempel ikke appelsinjuice, banan og melon, fordi der kun bruges danske råvarer i køkkenet, men da kæden ville indføre en kødfri dag, så reagerede gæsterne stik modsat.

– Mange blev ret sure og insisterede på kød. Det var helt tydeligt, at folk reagerede på, at vi ville bestemme, hvad de skulle opleve, siger Claus Nielsen til Mandag Morgen.

De kødfrie dage blev droppet og i stedet er oksekød blevet en tilkøbsmulighed, der koster 25 ekstra per person, når kunderne bestiller konferencemenuer, men gæsterne vælger ikke oksekødet til.

– Min bedste læring er, at forbud ikke fungerer. I stedet tilbyder vi alternativer og inviterer folk til at handle sammen med os. Så vil de oftest gerne være med. Det handler om nudging, ikke om at tage folk som gidsler i sit projekt, siger Claus Nielsen.

due

Tip os

Du er altid velkommen til at kontakte redaktionen med tip og gode ideer, som vi kan kigge nærmere på.

Skriv til os på frederiksborg@sn.dk.