Illums Bolighus går mod strømmen

31. marts kl. 11 slår Illums Bolighus dørene op for et 3.800 kvadratmeter nybygget varehus i tre plan i Lyngby Storcenter. Butikken bliver en flagship store, hvor kunderne vil kunne finde det bedste inden for primært dansk og skandinavisk design.

Her åbner Illums Bolighus snart afdeling

I en tid hvor der tales og skrives utroligt meget om kriser, inflation og butikslukninger, stempler Illums Bolighus ind med en positiv historie. De tror på fremtiden, og 31. marts klipper borgmester Sofia Osmani snoren til et 3.800 kvadratmeter stort bolighus i Lyngby Storcenter med indgang både fra centret og fra hjørnet af Klampenborgvej/Kanalvej. Og med egen rulletrappe fra kælderen under Lille Torv og op til bolighuset. Den bliver orange, fortæller Malene Ypkendanz, der glæder sig over, at det bliver muligt for gangbesværede at besøge samtlige af varehusets etager både via rulletrappe og elevator. Det var ikke en mulighed i butikken på Lyngby Hovedgade.

33-årige Malene Ypkendanz er i høj grad ansigtet udadtil i den familiedrevne og -ejede virksomhed, Illums Bolighus. Hendes far Henrik Ypkendanz er CEO, hendes mor Annette Ypkendanz er HR-ansvarlig og har som sådan netop ansat 25 nye medarbejdere. De 25, der allerede er ansat i butikken på Lyngby Hovedgade, som lukker, følger med over til storcentret.

Åbningsfest

Illums Bolighus åbner 31. marts kl. 11 med livemusik, lækkerier, konkurrencer og goodiebags. Samt gode tilbud.

Herefter er der åbent mandag-fredag fra kl. 10-19. Lørdag-søndage kl. 10-17.

Sidste voksne familiemedlem er Christian Ypkendanz, der er økonomiansvarlig. De fire yngste skud på stammen må vente godt et årti, førend de kan give en hånd med.

”Jeg har rekrutteret det nye personale sammen med min mor. Det er første gang, at vi gør det sammen. Det har været sjovt og lærerigt og et større puslespil at få det til at gå op i en højere enhed. Vi har fået mange ansøgere, der har givet udtryk for, at de synes, at det er et spændende projekt, og at det betyder noget for dem, at vi er en familievirksomhed,” siger Malene, der med glæde i stemme og øjne fortæller, at de har et fantastisk personale med et stort engagement. Nogle har været i virksomheden i 30 år.

”Vi har en fantastisk ledergruppe, og det giver en stor tryghed,” siger hun.

Lokalkendskab

Malene og hendes bror bor med deres familier i Søllerød. Det samme gør deres forældre. Og de har derfor et rigtig godt kendskab til Lyngby og det kundesegment, der handler i Lyngby. Desuden ved de fra deres kundeklub, at kunderne i høj grad kommer nord for København.

”Det har længe været et stort ønske at åbne en Flagship Store i Lyngby. Jeg har gennem årene været tæt knyttet til byen,” siger CEO Henrik Ypkendanz, der fra toppen af familiens nye domicil kan kigge over til Magasin, hvor han for år tilbage var forretningschef.

Illums Bolighus har butikker i hele Skandinavien og i Tyskland. Denne i Lyngby bliver en såkaldt Flagship Store i lighed med den på Amagertorv i København.

”Det betyder, at kunderne kan få den fulde oplevelse, fordi vi kommer til at føre det helt store sortiment,” siger Malene.

Hovedvægten ligger stadig på dansk-skandinavisk design. Men også med et nøje udvalgt pluk af internationale designere.

”Living, fashion og smykker er udelukkende dansk design. Det samme er gastronomi og børn. Også i møbler og belysning prioriterer vi danske designere,” siger hun.

I blød bolig, hvor der forhandles blandt andet sengetøj, plaider og puder, har Illums Bolighus eneforhandling på det franske luksusbrand Fremaux Delorme som huser Ralph Lauren, Yves Delorme, Kenzo og Hugo Boss.

Også i indretningen er vægten lagt på det nordiske udtryk.

”Vi har store vinduer ud mod Klampenborgvej og lukker lyset ind den vej fra. Vi bruger meget træ og lyse materialer og har gjort virkelig meget ud af indretningen, så kunderne får en visuel oplevelse, når de kommer her,” siger Malene.

Malene og familien Ypkendanz er helt bekendt med, at mange kunder handler på nettet. Og derfor har man også en hjemmeside, hvor alle varer findes.

”Vi har click og collect-service, hvor man kan bestille hjemmefra og hente varerne i butikken. Men vi tror stadig meget på, at kunderne vil se, røre og lade sig inspirere. Vi ved, at kunderne er meget bevidste om, hvordan de bruger deres penge, og vi ønsker at give dem kvalitet og gode oplevelser,” siger Malene Ypkendanz.

Henrik og Malene Ypkendanz glæder sig til at byde kunderne velkommen, når Illums Bolighus 31. marts slår dørene op for den nye flagship store i Lyngby Storcenter. Foto: Pernille Borenhoff
En rulletrappe fører direkte fra p-kælderen op til Illums Bolighus. Foto.Pernille Borenhoff
Illums Bolighus set fra Lille Torv.
Illums Storcenter får indgang fra centret og fra hjørnet af Klampenborgvej/Kanalvej.