I lære i Frilandsmuseets brugs

Den 5. april byder Frilandsmuseet de besøgende på læreplads-oplevelser. Samme dag synger visekællingerne i anledning af Sangens År

KULTUR Lørdag 5. april kan børn komme i lære i Frilandsmuseets brugs fra 1939. Brugsuddelerens kone skal nok sørge for, at læredrengene og -pigerne får nok at se til på deres første dag i den nye læreplads!

Der skal foldes kræmmerhuse, males kaffe og vejes mel. Der skal fejes og rives foran døren, trappestenene skal skures, og vinduerne skal pudses, så de ser pæne ud. Efter indsatsen sluttes der af med bagning af æbleskiver på brændekomfuret – og spisning.

Deltagelse er gratis, og tilmelding ikke nødvendig. Interesserede børn skal bare møde op i Frilandsmuseets Stationsby. I Frilandsmuseets forhal forklarer de vejen til Stationsbyen. Lærepladsen er bedst for børn mellem 7 og 14 år.

Køb en vise og syng med kællingerne

I anledning af sangens år, kan man samme dag mellem kl. 10 og 12 møde udklædte visekællinger, som går rundt på Frilandsmuseet og synger. De vil kvæde om mord og ulykkelig kærlighed, og tilhørerne får mulighed for at synge med på blandt andet skillingsvisen om det frygtelige bombardement af København i 1807.