Hovedstadens Letbanes første tog klar til test

Trafik: I januar måned blev letbanens allerførste tog færdigt. Nu er toget blevet fragtet til Tyskland, hvor det skal igennem en række dynamiske tests.

Letbanens første togsæt klar til sidste tests
Foto: Hovedstadens Letbane
Toget med logo og malet i den rigtige farve på testbanen i Tysklnad

Hovedstaden: Det første af i alt 29 togsæt til letbanen i hovedstadsområdet blev for en måneds tid siden klar fra Siemens fabrik i Serbien i byen Kragujevac.

Toget er nu blevet fragtet på blokvogn gennem de østrigske alper til Siemens testcenter i Wildenrath, Tyskland. Her skal toget nu gennemgå en række på rigtige togskinner på Siemens 30 kilometer lange testbane. Her tester man blandt andet, om toget overholder sin bremselængde og sine accelerationskrav, og om toget for eksempel kan holde stille på en bakke over længere tid uden at rulle baglæns.

– Med færdiggørelsen af det første letbanetog bliver det endnu mere synligt og håndgribeligt for alle, at der om blot få år kommer til at køre en letbane rundt i hovedstadsområdet, som vil gøre det nemmere at rejse på tværs af regionen. Stationerne skyder langsomt op i landskabet, de første skinner er for længst blevet lagt, og nu kan vi altså allerede teste vores første grønne Avenio-tog. Det vidner om et projekt i fremdrift, siger Lotte Kludt, kontraktdirektør for Transportsystemer hos Hovedstadens Letbane.

Planen er at letbanen, der forbinder Ishøj med Lyngby gennem i alt 11 kommuner tages i brug i 2025.