Grøn omstilling i nye, genbrugte omgivelser

Science City Lyngby er flyttet ind i Sustainability Lab i Lyngby Port, som er et stort, levende laboratorium og showroom for den grønne omstilling.

Her skabes den bæredygtige fremtid

Foto: Peter Sørensen

Direktøren for Science City Lyngby, Marianna Lubanski, tog imod under det store rykind torsdag i det nye Sustainability Lab. Foto: Peter Sørensen

FREMTIDEN Der var fuldt hus i stueetagen i Lyngby Port, da det nye, store og levende fremtidslaboratorium i Lyngby blev indviet torsdag eftermiddag.

Sustainability Lab er det moderne, klingende navn, som direkte oversat er et bæredygtighedslaboratorium.

Og her bor det, der tidligere hed Vidensbyen og nu kalder sig Science City Lyngby, det lokale erhvervs- og innovationsnetværk, dør om dør i et kontorfællesskab med bæredygtige virksomheder og startups.

Sammen deler de et showroom, et besøgscenter og et living lab, hvor de grønne aktører kan demonstrere og teste grønne løsninger.

Genanvendte materialer

Ja, hele Sustainability Lab er faktisk én, stor grøn løsning. De 700 kvadratmeter store lokaler er istandsat af genanvendte materialer, som har givet en CO2-reduktion på næsten 40 procent.

Velliv Ejendomme har igennem noget tid haft et ønske om at reducere affaldsmængder og ressource- ogmaterialespild ved de mange årlige kontorrenoveringer, der finder sted i Vellivs samlede ejendomsportefølje.

”Sustainability Lab er Science City Lyngbys nye fælles initiativ, bl.a. i samarbejde med Velliv og DEAS, hvorfra vi ønsker at drive den grønne omstilling gennem fælles indsatser,” forklarer Marianna Lubanski, adm. direktør for Science City Lyngby:

”Da Science City Lyngby flyttede ind på Lyngby Hovedgade med et ønske om at videreføre foreningens arbejde med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, blev foreningen naturligt den første oplagte lejer i den første prototype på et mere klimavenligt kontor i Vellivs portefølje.”

Marianna Lubanski fortæller, at nu er der ingen vej tilbage:

”Ambitionsniveauet er kun steget efter udvikling af den første prototype. Velliv ønsker nu at gå endnu længere og er allerede i gang på andre etager på Lyngby Hovedgade 94 med både at opnå CO2-reduktioner og teste flere løsninger, der kan genanvendes igen og igen.”

De mange nysgerrige besøgende til åbningen torsdag eftermiddag fik i showroomet en klar forsmag på, hvad der venter ved fremtidige bygningsrenoveringer.