Fartbegrænsning skaber undren: Laver de overhovedet noget på omfartsvejen?

Reparation af autoværn er kun begyndelsen af genopretningen af den kommunale motorvej gennem Lyngby

Foto: Frank S. Pedersen

"Man kan se at de er færdige, der er lange stræk med bare enkelte huller i det reparerede autoværn, så hvorfor må man stadig kun køre 50 km/t," undrede Kurt Poder sig efter en køretur på Lyngby Omfartsvej på vej til og fra hjemmet i Holte i sidste uge.

Det samme gjorde de, der bestemmer farten åbenbart, for torsdag var begrænsningen hævet til 80 km/t. Men tilbage til Kurt Poders betragtninger.

"Der er nogen, der ikke kan holde til begrænsningen, men bare styrter afsted. Jeg synes det er amoralsk af kommunen ikke at følge op med begrænsningerne og skiltningen, når nu forholdene er så gode. Og bliver man fristet er der vel dobbelt op på straffen, fordi det er et vejarbejde, men jeg synes heller aldrig man ser nogen, der arbejder på vejen," fortsætter han, der som pensionist ikke kører i myldretiden.

"Der holder jeg mig væk, det må også være forfærdeligt."

Færdig 25. september

Og arbejdet på omfartsvejen har trukket lidt ud, men der er en slags lys for enden af vejen i sigte, fortæller Sigurd Agersnap (SF), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

"De bliver færdige med autoværnet i nordgående retning i denne uge (sidste uge, red.), mens arbejdet i den anden retning først er færdigt 25. september. Hastighedsbegrænsningen (80 km/t, red.) fortsætter begge veje, indtil arbejdet er færdigt," fortæller han, der i øvrigt meddeler, at man ikke længere vil udsætte vejens naboer for støjende nattearbejde.

Uventet fundering

Hastighedsbegrænsningen blev indført 9. juni.

Som forklaring på forsinkelsen skriver kommunen på sin hjemmeside:

'Vejarbejdet er forlænget, idet de planlagte forhold omkring autoværnets fundering, ved alle tunneller og broernes overgange, har vist sig ikke at være helt som forventet. Der er nu ved at blive specialfremstillet fundamentsblokke, som vil blive sat i forbindelse med det resterende autoværn. Arbejdet tager derfor længere tid end forventet.'

FAKTA

Omfartsvejen Omfartsvejen er en kommunal drevet motorvej Gentofte Kommune drifter og vedligeholder 1,1 km Lyngby-Taarbæk har ansvaret og driften af 3,7 km Ansvaret omfatter afvanding, brønde og stikledninger, autoværn, belysning, beplantning, bygværker, broer og støttemure, skilteportaler, støjskærme, vejkassen, afmærkning og nødspor. Kilde: Lyngby-Taarbæk Kommune

Der arbejdes i øvrigt ikke i myldretiden.

Mere vejarbejde i vente

Autoværnet er blot første del i en større genopretningsplan for omfartsvejen. På grund af trafiksikkerheden er autoværnet lavet første, men senere følger mange flere reparationer.

"Når først autoværnet er klar skal der ses på alle de store opgaver, som vedligeholdelsen af broer og selve betonen. Det kommer også til at forstyrre bilisterne lang tid fremover. Og der skal nyt slidlag på, det er arbejder, som vi ikke har haft i udbud endnu," siger udvalgsformanden.

Håber på lavere fart

Den normale hastighedsgrænse på omfartsvejen er 90 km/t, men sådan fortsætter det ikke, hvis de står til politikerne i kommunen.

"Vi ville gerne have farten sat ned til 70 km/t, både på grund af sikkerheden og for at mindske støjen fra vejen. Men ind til videre er det ikke lykkedes. Som andre kommune jeg har talt med, blandt andet Gentofte og København, er politiet ikke meget for hastighedsnedsættelser," fortæller Sigurd Agersnap, der også har forhåbninger om, at en henvendelse til transportminister Benny Engelbrecht (soc.dem), kan gøre en forskel, både hvad angår fart og ejerskab.

Vejens samlede længde er 4,8 km