Eventyret om Lundtofte skole fik en lykkelig slutning

Dannebrog vajede, musikken spillede, der var kager til alle og solen skinnede tilmed, da Lundtofte Skole helt officielt kunne indvie deres nye gamle skole

Se video: Lundtoftes prinser og prinsesser fejrede deres nye skole

Det har holdt hårdt. Ombygningen af Lundtofte Skole, der igen og igen er blevet ramt af udfordringer.

Måske netop derfor ønskede dagens talere, at slutte af med et – og de levede lykkeligt til deres dages ende.

Inge Merete Axholm og Maria Lyngbo var blandt gæsterne. De har begge været ansat som lærere på Lundtofte Skole. Faktisk har Inge Merete selv været elev på skolen.“Det er dejligt, at Lundtofte endelig har fået sådan en flot skole, siger hun. “Ja jeg kan huske, at en renovering af skolen også var et tema på læremøderne i 80’erne efter at Lundtofte Skole var blevet lagt sammen med Baunegårdsskolen, hvor jeg kom fra,” siger Maria Lyngbo. Begge er de især glade for at skolens tradition for sang og musik stadig lever i bedste velgående.

Temaet for både borgmester Sofia Osmani og skoleleder Birgitte Slente Türcks taler var nemlig fortællingen om den røde skole, der måtte så grueligt meget ondt igennem, før end den igen kunne huse elever og lærere, og fremadrettet mange andre når borgerne i Lundtofte og omegn nu skal tage deres nye kulturhus og bibliotek i brug.

Vibe Ghisler Solvang og Anant Ratori går i 8. A på Lundtofte Skole, så en stor del af deres skoletid har de været genhuset. De seneste mange år har udskolingseleverne været samlet i en bygning ved Lindegårdsskolen. Nu hvor de er tilbage nyder de især de nye flotte og lyse klasselokaler. “Men der har også været en del ting, der ikke var helt færdige, da vi flyttede ind. Fx blev madkundskab først åbnet i sidste uge, og der har også været lidt tvivl om reglerne i forhold til hvor vi må være og ikke må være,” siger Vibe Ghisler Solvang.

På tilskuerrækkerne sad også en del tidligere lærere, der kunne bekræfte, at ønskerne om at renovere Lundtofte Skole faktisk gik helt tilbage til 80’erne, hvor det også var et tilbagevendende tema på lærermøderne.

De seneste år har det været først corona og siden Ukraine-krigens indflydelse på prisudviklingen, der har været med til at trække byggeriet i langdrag. Og der er ingen tvivl om, at ombygningen efterlader en massiv ekstra regning. Men torsdag var det ikke den, der var i fokus. Det var til gengæld det flotte byggeri og skolens mange elever, der efter i mange år, at have været spredt på 11 forskellige lokationer rundt omkring i kommunen, nu alle sammen kunne sidde samlet skulder ved skulder på den flotte store trappe i den nye sal.

Som altid sørgede Lundtoftes gennemmusikalske lærerstab, godt akkompagneret af skolens elever, for at Lundtofte blev fejret med sang.