Et værdigt liv

Temamøde i Idrætsbyen for pårørende og andre interesserede med oplæg af blandt andre Thomas de Oliveira, der fortæller, hvordan han er kommet videre efter en opvækst med psykisk ustabilitet

En opvækst med psykisk ustabilitet

SOCIALT Den 2/2 er den årlige pårørende-dag og giver kommunens pårørende-vejleder Line Bjerregaard anledning til et temamøde med overskriften ’Et værdigt liv’ om børn som pårørende.

Børn og unge, der vokser op med en mor eller far med psykisk sygdom, tror ofte, at sygdommen eller det svære samvær er deres skyld. De tror, at far eller mor er sur eller træt, fordi han eller hun ikke elsker dem, eller fordi de har opført sig dårligt. De har brug for at forstå, hvad der foregår i familien, og for nogen at tale med. Det er ofte både svært at forstå og tale om psykisk sygdom, især når man er barn eller ung.

Mødet begynder med oplæg af Ida Ghiai og Maria Westh fra Region Hovedstadens Psykiatri. De vil fortælle om tilbud til børn som pårørende i behandlingspsykiatrien herunder; samtaler, familiesamtaler, børnekurser, samt hvad der bliver gjort for børn som er pårørende, når voksne starter i behandling eller bliver indlagt.

Derefter fortæller Thomas de Oliveira om sin opvækst i en turbulent familie og om den gnist og vilje, der til trods for de kaotiske omstændigheder har gjort ham til en anerkendt mønsterbryder og rollemodel.

I offentligheden stod Thomas de Oliveira hudløst ærligt frem med selvbiografien ‘Når alle masker falder’ i oktober 2019. Heri beskriver han helt åbent og ærligt sin kaotiske opvækst med massive omsorgssvigt, farens forsvinden og død, familien der gik i opløsning, 8 år som ‘systembarn’ anbragt i forskellige plejefamilier og på døgninstitutioner og flere års massivt misbrug af alkohol og hash.

Han arbejder i dag som coach og mentor for udsatte børn og unge.

Mødet foregår 2. februar klokken 16.15 i Idrætsbyen, lokale ”restauranten”, Lundtoftevej 53a. Tilmelding og yderligere information på tlf. 20156737 eller email linbj@ltk.dk

fsp

Efter en turbulent opvækst arbejder Thomas de Oliveira i dag som coach og mentor for udsatte børn og unge. Pressefoto