En sti og 2400 egetræer

Træer er blevet fældet. Og nye er plantet i forbindelse med anlæggelse af sti på DTU.

Tusindvis af træer plantet ved DTU

Nogle gamle egetræer har måttet lade livet. Stammerne fra de fleste af disse ligger nu i et skovstykke langs den nye sti på DTU, der har fået navnet Nordstien.

Stien er 230 meter lang og går fra Nordvej i syd til Lundtoftegårdsvej i nord, hvor man også finder Pension Danmarks studieboliger.

“Stien letter adgangen til campus for de studerende, som bor i studieboligerne. Og så inviterer den alle indenfor på DTU,” siger projektleder Anna-Claudia Erichsen, der fortæller, at stien er oplyst af klassiske DTU-parklamper.

“Det vil derfor være et trygt sted at færdes. Både om aftenen og i den mørke vintertid,” siger hun.

I forbindelse med anlæggelsen af stien er DTU i færd med at plante 2400 nye små egetræer.

Træerne plantes i et lille bælte øst for stien og i et 30 meter bredt bælte hen over Hempelgrunden mod Bygning 266. Skovstykket er en del af randskoven, som omkranser hele DTU.

“Vi er i gang med at plante 2400 små egetræer på Hempelgrunden og nogle lidt større langs Nordstien,” siger Anna-Claudia Erichsen, projektleder på DTU. Foto: Pernille Borenhoff
Nordstien forbinder Lundtofte med DTU. Stien, der er belagt med slotsgrus, krydser i øvrigt DTU’s fem kilometer lange løberute. Foto: Pernille Borenhoff