Dyreskulpturer i bronze

Fra 1. april vil Portnerboligen ved Sophienholm være befolket af forårskåde fugle, tudser og katte. I bronze.

Lyngby Kunstforening har inviteret billedhuggeren Elna Christiansen til at udstille sine dyreskulpturer. Det sker i Portnerboligen ved Sophienholm fra den 1. til den 23. april.

Udstillingen har fået titlen "Livskraft", og har hun valgt at indfange foråret i dyreriget – denne årstid, hvor alt kommer til live. Hun har fundet sine modeller i området omkring Bagsværd og Lyngby sø, hvor det vrimler med tudser.

Dem finder man derfor mange af på udstillingen, både enlige og parvis.

Elna Christiansen er uddannet fra Billedskolen Jagtvej og har fået supplerende bronzestøbekursus hos Peter Jensen Bronzestøberiet. Siden 1996 har hun haft egen skole med undervisning i keramik og skulptur.

Dyrene modellerer hun direkte efter levende model og støber dem efterfølgende i bronze.

Elna Christiansen har bl.a. udstillet på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Mange af hendes skulpturer vil man også kunne se i det offentlige rum: En af hendes katte står i Fredens Gård på Østerbro i København og to katte står i Måløv; man finder tre høns foran Bryghuset i Ølgod samt grise og en chimpanse i Galten.

I 2000 vandt hun 1. prisen ved en skulpturbiennale i Tallinn, Estland, med en skulptur af en muri, et spidssnudet næsehorn. Siden er der i Tallinn opstillet to af hendes chimpanser og tre løveunger.

Udstillingen i Portnerboligen ved Sophienholm slutter søndag den 23. april. Der er åbent tirsdag til søndag kl. 12-15. Mandag lukket. Der er åbent i påsken, dog ikke mandag den 10. apri. Der er gratis adgang.

Der er artist talk søndag den 16. april kl. 14-15. Alle er velkomne.

peb

Det vrimler med dyr i Portnerboligen.