Brødrene Karamazov på Rudersdal Teater

Rudersdal Teaters anden forestilling i denne sæson er Brødrene Karamazov. En stærk, dramatisk og vedkommende skæbnefortælling om lidenskabernes dæmoni

RUDERSDAL | Fredag den 10. november kl. 20 opfører Det Danske Teater i samarbejde med Det Kgl. Teater på Grünersvej i Holte den amerikanske dramatiker David Fishelsons bearbejdelse af Dostojevskijs 800 sider store roman om det laveste og højeste, det bedste og det ondeste i den menneskelige natur.

Selvom det selvfølgelig har været nødvendigt for bearbejderen at stramme fortællingen og koncentrere sig om dele af romanen, så er grundtankerne i beretningen intakt: Findes Vorherre, og er der et liv hinsides døden? Er vi alene eller styret af et forsyn – og hvis Gud er død, er så alt tilladt?

Da forestillingen havde premiere på Det Kgl. Teater, blev mange stjerner og hjerter hentet frem fra anmeldernes gemmer.

Og med god grund. Lutter lovord til Kim Bjarkes indlevende instruktion, der på én gang har kunnet holde detaljespillet ved lige uden at forfalde til det patetiske melodrama, som ellers ligger snublende nær, og med god forståelse for forfatterens livgivende humor.

Ros også til de mange skuespillere – 11 i alt udfører stort spil – med Stig Hoffmeyer, Jens Jacob Tychsen, Mads M. Nielsen og Thure Lindhardt i rollerne som henholdsvis faderen og de tre umage brødre.

Den vellykkede opsætning udspiller sig i Rikke Juellunds enkle scenografi – en passende, velfungerende ramme for en historie, der springer i tid og sted. Kort sagt: "Det er en af den slags forestillinger, vi har måttet vente alt for længe på," skriver Jakob Steen Olsen i Berlingske Tidende.

Følg opfordringen, og oplev dette fantastiske drama i Rudersdal Teater.

Det er endnu muligt at tegne abonnement på Rudersdal Teater (tidligere Søllerød Scenen) for sæson 2006-2007, hvilket betyder en væsentlig reduktion i billetprisen.

Et abonnement omfatter 4 forestillinger. Se i øvrigt www.sollerodscenen.dk

Endvidere er denne forestilling omfattet af Reumert-Ungdomsbilletter, hvor alle unge under 25 i en gruppe på minimum 4 personer kan købe billetter til 60 kr. pr. stk.

Abonnementstegning og køb af Reumert- Ungdomsbilletter kan ske på telefon 45412323.

Billetter i løssalg kan købes på BILLETnet, tlf. 70156565. Alle billetkøbsordninger gælder.