Birkestafetten bliver til Rudersdalstafetten

Ny udgave af det årlige løb for viriksomheder, klubber, børn og alle borgere i kommunen

Foto: Michael Bast

MOTIONSLØB Birkestafetten og Rudersdalstafetten slår kræfterne sammen for at skabe en stor ny stafetbegivenhed i Rudersdal Kommune – et årligt stafetmesterskab med løb for virksomheder, klubber, børn og alle borgere i kommunen.

OK Øst Birkerød vil være drivkraften bag afviklingen, i samarbejde med Holte Roklub og Kulturområdet. Dermed forankres Rudersdalstafetten i den traditionsrige Birkestafet, og det vil skabe mere fokus på stafetløbet.

Erik Mollerup (V), formand for Kultur og Fritidsudvalget, er glad for det nye initiativ: "Rudersdalstafetten kan blive en årlig begivenhed, der sætter fokus på RudersdalRuten og værdien af at motionere i naturen. Derfor glæder det mig, at det har været muligt at samle kræfterne om at opbygge en ny spændende motionsbegivenhed i kommunen".

Arne Sørensen fra OK Øst tilføjer: "Det har været nærliggende at gå sammen om ét fællesarrangement. Grundkonceptet fra Birkestafetten fastholdes, så der fortsat er stærk fokus på skoleklasserne, samtidig med at arrangementet kommer til at dække hele kommunen, hvilket betyder en fordobling af antal deltagere."

Jyske Bank fortsætter som hovedsponsor, samtidig med at der bliver udvidet med flere sponsorer.

RudersdalStafetten bibeholder distancerne og klasserne fra Birkestafetten så skolebørn stadig løber gratis med.

Endvidere udvides der med en stafet på selve RudersdalRuten på 7,5 km for 3 løbere med start og mål samme sted.

I denne klasse vil der blive kæmpet om det årlige Rudersdal-mesterskab for stafethold.

RudersdalStafetten løber af stablen tirsdag den 3. juni kl. 18.00 med start og mål i Cathrinelystparken i Birkerød. Der vil være forskellige klasser på distancerne 2,4 km for fem løbere, 5 km for tre løbere og 7,5 km for 3 løbere.

I stil med sidste års RudersdalStafet vil der være masser af aktiviteter i og omkring Cathrinelystparken. Det vil være muligt at prøve kræfter med ergometerroning, instruktion i TræningsPavillonerne, streetsurfing og andre sundheds- og motionsrelaterede aktiviteter, blandt andet vil Hjerteforeningens tilbyde måling af blodtryk og kolesteroltal.

Jyske Bank RudersdalStafetten har allerede fået opbakning til arrangementet af Team Rudersdal, SCION-DTU og flere lokale virksomheder, der alle ser frem til at skabe en ny årlig lokal motionstradition.