Afgørelse i byggesag

Lyngby-Taarbæk har nu givet en endelig byggetilladelse til ejeren af en omdiskuteret grund på Taarbæk Strandvej. Der er dog stadig intet afgjort om udformningen af byggeriet

Foto: Peter Hansen

BYGGERET En yderst langtrukken og omdiskuteret sag er ved at få sin ende. I sidste uge besluttede byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk således at give en byggetilladelse til ejeren af en grund på Taarbæk Strandvej, efter at Naturklagenævnet for nylig dømte, at kommunens nedrivningsforbud var ulovligt.

Ifølge formanden for byplanudvalget, Lene Kaspersen (K), var byggetilladelsen da også en naturlig forlængelse af Naturklagenævnets afgørelse.

"Efter, at nedrivningsforbuddet blev trukket tilbage, så er det klart, at manden nu skal have lov til at bygge på sin grund," siger Lene Kaspersen.

En af årsagerne til, at sagen har været oppe og vende på politisk nivau er, at grunden er såkaldt koteletgrund, hvilket betyder, at bebyggelsen på grunden bliver nødt til at lægge længere væk fra vejen, end hvad der bliver angivet i områdets lokalplan.

Det er da altså nu givet dispensation for, men der er dog stadig stridspunkter tilbage i forbindelse med bebyggelsen.

For ud over afstanden til vejen, har naboerne til grunden også udtrykt stor bekymring over udformelsen af det planlagte byggeri, som de ikke mener passer ind i områdets byggestil.

Dette er dog endnu ikke blevet behandlet af Lyngby-Taarbæk Kommune, men ifølge Lene Kaspersen, satser man på en hurtig afgørelse.