Årets virksomhed er en særligt mangfoldig arbejdsplads

Scandic Eremitage vinder prisen som Årets Virksomhed 2022.

De vandt Årets Virksomhed 2022

Det var lidt af en overraskelse, at det var værten selv, der vandt prisen som Årets Virksomhed 2022, da Handelsforeningen holdt morgenmøde den 6. februar på Scandic Eremitage.

Prisen blev overrakt af Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani, der begrundede valget af Scandic Eremitage som Årets Virksomhed 2022 med følgende ord:

”Med prisen ”Årets Virksomhed” ønsker vi at hylde vores mange lokale virksomheder, der udviser et stort socialt ansvar. Scandic Eremitage er en værdig modtager af prisen. Blandt andet var Scandic Eremitage blandt de første lokale virksomheder, der tilbød jobs til ledige ukrainske borgere. Scandic Eremitage tilbød selv jobs, men var også Jobcenter Lyngby-Taarbæks indgang til Scandic Koncernen, som samlet set har hjulpet mange ukrainske borgere bosat i kommunen i ordinært arbejde. Og så ved jeg, at Scandic Eremitage samtidig også er meget imødekommende med at tilbyde praktik med mulighed for ordinært arbejde til ledige borgere med særlige behov i tæt samarbejde med Jobcenteret. Det er en stor og vigtig indsats, vi gerne vil sige tak for, ” sagde Sofia Osmani.

En holdindsats. Titlen som som Årets Virksomhed 2023 i Lyngby-Taarbæk Kommune gik til Scandic Eremitage.

Frode Jansson, der er General Manager på Scandic Eremitage modtog prisen.

“Det er selvfølgelig en stor ære.Vi er en virksomhed, der arbejder ud fra et motto om, at der skal være plads til alle, vi tror stærkt på, at mangfoldighed på vores hoteller er en nøgle til succes. Lige nu har vi 12 forskellige nationaliteter ansat her på hotellet,” sagde han og fortalte, at hotellet i april måned sidste år stod i en situation, hvor de var genåbnet efter corona, pludselige begyndte at få travlt og manglede arbejdskraft. Samtidig kom et stort antal ukrainske flygtninge til Lyngby, der havde brug for at job, så da Lyngby-Taarbæk Kommune henvendte sig, og spurgte om hotellet ville hjælpe med den opgave, sagde de ja. Velvidende at det var en stor opgave.

For de nye medarbejdere var mentalt præget af krigen, og mange af dem talte, hverken dansk eller engelsk. Udfordringer, som hotellet som arbejdsgiver skulle både rumme og respektere.

“Men vores team har gjort et fantastisk arbejde med, at få de nye medarbejdere til at føle sig velkommen. I dag har vi stadig tre faste medarbejdere fra Ukraine, mens nogle også er rejst tilbage,” sagde Frode Jansson.

I forbindelse med overrækkelsen benyttede Sofia Osmani også lejligheden til at takke alle de indstillede virksomheder for deres engagement og vilje til at gøre en forskel for ledige borgere med særlige behov og for at medvirke til, at flere borgere igen får fodfæste på arbejdsmarkedet eller afklares i forhold til valg af uddannelse/efteruddannelse.

I 2022 blev 9 virksomheder i kommunen indstillet til prisen (vilkårlig rækkefølge)

1.Scandic Eremitage

2.Lyngby Boldklub

3.Minuba ApS

4.Höjris ApS

5.Estate Lyngby

6.GEO

7.RustenborgHuset

8.DaBasso ApS

9.SuperBrugsen Fortunbyen.

Årets Virksomhed

Prisen Årets Virksomhed på beskæftigelsesområde uddeles af Lyngby-Taarbæk Kommune for at hylde lokale virksomheder, der har gjort en særlig indsats i forhold til at:

•Få flere unge i uddannelse eller job

•Ansætte ledige seniorer med risiko for langtidsledighed

•Ansætte ledige borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Scandic Eremitage modtager prisen for at have udvist et særligt socialt ansvar i den lokale beskæftigelsesindsats

Vinder af prisen Året Virksomhed 2022 på beskæftigelsesområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune er Scandic Eremitage. Økonomiudvalget har valgt Scandic Eremitage som modtager af prisen på grund af det særlige sociale ansvar, virksomheden udviser i den lokale beskæftigelsesindsats.