Vikinge-vanskeligheder i skoven: Forhindringsløb skyder sæsonen i gang med temaweekend

Fenrisulven er løs og Midgårdsormen hvæser – den nordiske mytologi har indtaget Herthadalen, hvor Reborn OCR denne weekend starter sæsonen med et forhindringsløb med vikinge-tema.

Vikinge-vanskeligheder i skoven: Forhindringsløb skyder sæsonen i gang med temaweekend
Foto: Ea Lykke Schausen

25 kilo tung, tyk metallænke lægger ved indgangen til Herthadal-skoven i enden af parkeringspladsen til Fly-High ved Ledreborg Slot i Lejre. Lænker, der efter sigende engang holdt selveste Fenrisulven, men som nu skal trækkes væk, førend den videre rejse gennem vikingeverdenen kan begynde, når Reborn OCR den kommende weekend inviterer til sæsonens første forhindringsløb – med et gennemført vikinge-tema.

Med valkyrier, der hylder deltagerne ved Valhallas port og vikinger, der står klar til at assistere ved alle forhindringerne, har Reborn OCR de sidste to uger knoklet for at forvandle skoven til et løb, der tager deltagerne på en rejse fra Udgård, gennem Midgård og helt til Asgård.

– Vi startede med tema-løbet for tre år siden, og siden har det bare taget fat. For os er der noget spændende i og andre muligheder ved at bygge et løb op omkring et tema. Og så går et vikinge-tema jo rigtig godt i tråd med området her, fortæller indehaver af Reborn OCR, Lisa Jørgensen.

Jack Eg, venstre, og Lisa Jørgensen, højre, er indehavere af Reborn OCR, der denne weekend arrangerer et stort forhindringsløb i Herthadalen – her kan man blandt andet støde på farlige jætter eller ægte vikinger. Foto: Ea Lykke Schausen

Historisk korrekt

Foruden at skulle trække Fenrisulvens kæder, kan deltagerne blandt andet også se frem til at skulle stå ansigt til ansigt med jætter, der skal skydes med bue og pil, kaste med Thors hammer, forcere Midgårdsormen, klatre over Odins Mur og balancere over Bifrost. Og i tilblivelsen af forhindringerne har der været stort fokus på at gøre det så korrekt som muligt, fortæller Lisa Jørgensen, der, med sin baggrund som historie- og religionslærer, med egne ord, endte med at køre lidt ud i en spiral i sin research til løbet:

– Vikingeuniverset er jo et, de fleste kender til, og også i dag er der både Ase-troende og en livsstil omkring det at være viking.Så for os var det rigtig vigtigt, at vi gør det her korrekt og med så dyb respekt, som overhovedet muligt, fortæller hun, hvortil medindehaver Jack Eg tilføjer, at de derfor ikke har været ude og hyre rollespillere, men rigtige vikinger til at gå rundt og skabe stemning i skoven, fordi de ønsker at gøre det både ordentligt og gennemført.

Alle forhindringerne er udstyret med små fortællinger såvel som navne, der passer til temaet.

Til EM og VM

Det første forhindringsløb, for løbere over 13, begynder lørdag klokken 9. Her er der 25 forhindringer over fem kilometer. Søndag er der løb for hele familien, hvor ruten og forhindringerne vil være skaleret, så alle kan være med. Der vil være 18 forhindringer på fire kilometer.

For nu er der tilmeldt 500 deltagere per dag, men helt frem til startskuddet er det muligt at tilmelde sig og deltage. Og ellers er der også både borde-bænkesæt, mad- og kaffevogn og garanteret hygge ved parkeringspladsen, hvor løberne både starter og stopper. Og alle er velkommen.

– Det er jo stemningen, der løfter det rigtig meget, og vi håber da på, at folk kommer forbi og hepper med, og at vejret er med os. Vi har også vores elite-løbere, der her skal kvalificere sig til EM og VM, så det bliver rigtig spændende, fortæller Jack Eg, der er tømrer og har stået for at bygge en stor del af Reborns forhindringer.

Endda forhindringer, som er blevet transporteret verdenen rundt til brug i internationale løb. For mens Reborn blev startet som et lille løb, har de på kort tid udviklet sig til at være en af de største OCR-arrangører i Danmark. Og så er de en af de eneste, der altid får sikkerhedsgodkendt samtlige forhindringer og gennemgår ruterne til hvert løb med politiet.

– For os at se er det helt hul i hovedet, at der ikke er regler om, at det er nødvendigt. Det her løb, det skal være sjovt og en fed oplevelse, og det er bare sjovere, hvis man er tryg og sikker, konkluderer Jack Eg.

Alle forhindringerne er udstyret med små fortællinger såvel som navne, der passer til temaet.

Kommer snart igen

OCR er en forkortelse af Obstacle Course Racing – oversat “forhindringsløb, en sport, der stammer fra militæret. I løbet skal man klare sig gennem et baneforløb med en række forhindringer og fysiske udfordringer – lige fra klatring til svømning eller militærinspirerede øvelser. Og mens nogle øvelser går igen i de forskellige løb, så kommer man ikke til at opleve Bifrost eller Midgårdsormen andre steder, fortæller Lisa Jørgensen:

– Udfordringerne til vikingeløbet, bruger vi kun her, fordi de både er lavet i materialer, der passer til temaet og er pyntet derefter. Men så er der jo også andre fede forhindringer, man kan prøve kræfter med til næste løb.

Og næste løb er slet ikke langt væk – allerede til august kommer Reborn OCR igen til Lejre. Ikke med tema-løb, men med deres årlige Ledreborg Slot-løb.

Man kan læse mere om løbene, om sporten og om Reborn OCR på www.reborn.dk.

Det vil tage omkring en uge at rydde skoven efter løbet. Der opfordres til, man, af sikkerhedsmæssige årsager, ikke leger på forhindringerne i mellemtiden.

Alle forhindringerne er udstyret med små fortællinger såvel som navne, der passer til temaet.