Vanvidsbilist blitzet: Så hurtigt kørte han

Den madlige bilist blev blitzet kort før klokken 5 om morgenen. Arkivfoto: Lars Sandager Ramlow
Den madlige bilist blev blitzet kort før klokken 5 om morgenen. Arkivfoto: Lars Sandager Ramlow

Lidt før klokken fem torsdag morgen nappede politiet en bilist, som kom drønende ud ad Hovedvejen mellem Øm og Rorup. Med 169 kilometer i timen.

Politiet var ude og måle hastigheden, og der var sandelig hurtig gevinst. Den mandlige bilist, der fræsede af sted med 169 i timen, blev blitzet bare fire minutter efter, at politiet havde sat ATK-systemet i gang.

Man må køre 80 på stedet. Den mandlige bilist overskred hastigheden med mere end 100 procent og kan – foruden en klækkelig bøde – forvente en ubetinget frakendelse af førerretten i sagen.

– Det er vanvittigt at køre mere end det dobbelte af, hvad man må køre på stedet. Når man så samtidig tænker på, at det var en fugtig og blæsende morgen med småregn i luften, så sætter det bare endnu en streg under, hvor uansvarlig den kørsel er. Det kan gå rigtig galt, siger den fagansvarlige på ATK-sager hos Midt- og Vestsjællands Politi, politiassistent, Claus Oster.

Målingen på stedet fortsatte til klokken 10.40, og i det tidsrum passerede i alt 3520 bilister, hvoraf 59 biler blev blitzet. Seks bilister kørte med en hastighedsoverskridelse på mere end 30 procent, og kan foruden bøde forvente et klip i kørekortet.

Strækningen er et af de steder, som politiet i samarbejde med kommunen har udpeget som fokusmålested, da der er registreret en høj gennemsnitshastighed, samtidig med at der er sket alvorlige ulykker på stedet. Målingen blev foretaget mod nord-øst i retning mod Roskilde.