Vagtskifte på din lokalavis

Holger Vincents er ny lokalredaktør på Lejre Lokalavis/Midtsjælland Folkeblad, hvor han afløser Palle Bruselius, der fratræder ved månedens udgang.
Holger Vincents er ny lokalredaktør på Lejre Lokalavis/Midtsjælland Folkeblad, hvor han afløser Palle Bruselius, der fratræder ved månedens udgang.

En lokal Hvalsø-legende takker af, mens en ung skribent fra Roskilde sætter sig til tasterne. Det er status på mediecentret i Tølløse, hvor 67-årige Palle Bruselius, kort efter fusionen mellem Midtsjællands Folkeblad og Lejre Lokalavis, efter mange år i avisbranchen har valgt at skifte en deltidsstilling som journalist ud med et velfortjent otium.

– Efter 14 år med lokaljournalistik i Lejre og omegn synes jeg, det er på tide at sætte tempoet ned. Det har været sjovt og spændende at lave journalistik fra lokalområdet. Det har været interessant at snakke med kommunalpolitikere, borgere, erhvervsdrivende, foreningsfolk og så videre og hente store og små historier hjem til først Midtsjællands Folkeblad, siden Lejre Lokalavis. Jeg vil fremover godt kunne tage forskellige opgaver på freelance-basis, men glæder mig meget til at få tid til mine personlige interesser: fotografiet og musikken – og så skal min kone og jeg da helt sikkert ud at rejse noget mere, siger Palle Bruselius og fortsætter:

– Jeg er glad for, at Holger Vincents overtager tjansen efter mig. Han er velskrivende og effektiv, så læserne kan godt glæde sig til at læse hans artikler. Han har helt sikkert også en masse nye ideer med sig, og det vil være godt for udviklingen af den nye avis, slutter Palle Bruselius, der fratræder ved udgangen af januar måned.

Styrket redaktion

Den nye mand i spidsen for mediecentrets redaktion er 27 år, bosiddende i Roskilde og kommer fra en stilling som journalist på lokalavisen Paperboy i Roskilde. Et uafhængigt medie der, inden Sjællandske Mediers opkøb i sensommeren 2018, nåede at sætte et solidt aftryk på det roskildensiske mediebillede. Holger Vincents tiltræder i en nyoprettet fuldtidsstilling som lokalredaktør. Det betyder flere muskler til mediecentrets redaktion, der i forvejen tæller erfarne Susanne Helmo.

– Jeg tiltræder med bevidstheden om, at jeg er den nye dreng i klassen, der skal forsøge at løfte en tung arv fra en meget erfaren journalist med et unikt lokalkendskab. Det betyder også, at jeg står foran en bunden opgave med at sætte mig grundigt ind i Lejre Kommune og Tølløse-området. Det er til gengæld en opgave, jeg glæder mig meget til at tage fat på med støtte fra Susanne Helmo. Susanne er en dreven og meget erfaren journalist, og så besidder hun ikke mindst en utrolig stor viden om området. Derfor er jeg også sikker på, at vi i fællesskab kan give læserne en endnu bedre lokalavis. Det er min klare målsætning, siger Holger Vincents. Arven fra Paperboy

Avisens nye lokalredaktør har samtidig tiltro til, at erfaringerne fra hans tid på Paperboy kan bidrage positivt til den forsatte udvikling af Midtsjællands nye samlede lokalavis.

– Jeg er flasket op med en arbejdsform, hvor der er højt til loftet, forstået på den måde, at man ikke skal være bange for at arbejde kreativt med såvel form som indhold. Og så medbringer jeg en forståelse for, at lokalaviser er bedst, når de skrives i tæt samspil med læserne. Derfor håber jeg også, at I, borgerne i hele vores dækningsområde, har lyst til at bidrage med jeres viden, gode ideér og selvfølgelig de gode historier, fortsætter han.