Stoute jyske heste og deres ejere til træf

Osager: Anna og Kim Wamsler fra Bjergagergaard ved Osager har to jyske heste. Den legendariske danske trækhest bruges i dag mest som hobbyhest, og sådan er det også med Mille og Mingo hos familien Wamsler.

Men forleden var der mange flere end to af de store jyder hos Wamsler-parret. Der var åbent hus på gården i forbindelse med et træf for ejere med jyske heste, og trods regn kom der mange mennesker i alle aldre til træffet for at kæle og klappe med de mægtige heste – og beundre dem. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Blandt koryfæerne var den meget imposante sorte hingst Thor, som vakte stor interesse blandt de mange gæster, der kom til åbent hus. Thor fik 23 point på Roskilde Dyrskue i sommer, og det ser ud som om, han godt ved, hvilken flot fyr han er – der blev slået med buet nakke, buldret og spejdet længselsfuldt efter de fremmødte hopper.

Gæster kunne også opleve det bomstærke tospand Tobias og Leone, ført af Finn Jørgensen fra Sorø, vender mulden nøjagtig lige så effektivt som den bedste traktor.

Læs mere i DAGBLADET.