Skole sætter skydning på skemaet

Foto: Palle Peter Skov
DM i Skoleskydning 2013. På landsplan deltager hvert år omkring 8000 elever fra 5. klasse. De bedste kommer i landsfinalen i Vingsted, hvor der er pengepræmier for 20.000 kr. til klassekassen. År 2013
DM i Skoleskydning 2013. På landsplan deltager hvert år omkring 8000 elever fra 5. klasse. De bedste kommer i landsfinalen i Vingsted, hvor der er pengepræmier for 20.000 kr. til klassekassen. År 2013 ©2013 Palle Peter Skov

Kirke Hyllinge: 5. klasserne på Kirke Hyllinge Skole deltager i Skole DM Skydning, og det betyder, at der er træning på skemaet i de kommende måneder. Det oplyser DGI i en pressemeddelelse.

I næsten 30 år har DGI og Dansk Skole Idræt i samarbejde med skytteforeninger givet eleverne i 5. klasser i hele landet oplevelsen af at skyde med riffel. Argumentet lyder, at disciplinen kræver fuldt fokus fra den enkelte og styrker sammenholdet i klassen at prøve kræfter med noget nyt.

– Skydning kræver ikke en bestemt fysik. Det betyder, at der er plads til alle – hvad enten man er konkurrenceminded eller gerne vil udfordre sig selv. Det får de elever på skydebanen, der måske ikke ellers har haft succesoplevelser med idræt. I skydning er det nemlig helt andre færdigheder, der er i fokus, siger Kim Bay, der er idrætskonsulent i DGI.

Landsdelsfinalen løber af stablen den 20. november i Fløng.