Se grafikken: Sådan kommer bussen til at køre under broarbejdet

Fra mandag vil der være arbejde på broen over Holbækmotorvejen på Orehøjvej ved Gevninge – og det betyder blandt andet en anderledes rute for bus 207.

Se grafikken: Sådan kommer bussen til at køre under broarbejdet

Bus 207, der kører mellem Roskilde og Osted vil under Vejdirektoratets arbejde på Orehøjvej køre ad en anden rute end vanligt - det indebærer blandt andet, at tre stoppesteder frem til august ikke betjenes. Genrefoto: Lars Kimer

Foto: Lars Kimer

Fra morgenstunden mandag den 17. april vil Vejdirektoratet skifte fugtmembranen ud på broen, der nær Gevninge fører Orehøjvej over Holbækmotorvejen. Det betyder, at broen frem til udgangen af august vil være lukket for biltrafik – herunder også bus 207. Det oplyser Movia til DAGBLADET.

– I forbindelse med det varslede vejarbejde vil bus 207 være omlagt fra på mandag 17. april. Bussen vil i stedet for sin vanlige rute køre ad Ledreborg Allé – Lyngageren – Lindeborgvej og retur ad samme rute, skriver de i en mail.

Rejsetid forlænges knap

Den omlagte rute betyder, at de tre busstoppesteder Gl. Lejre, Skullebjerg og Gevninge Forsamlingshus ikke bliver betjent, og at rejsetiden forlænges med et sted mellem tre og fem minutter. Ændringerne vil fremgå af DOTs hjemmeside dinoffentligetransport.dk og Rejseplanen tre dage før ikrafttrædelse.

Ingen andre busruter vil umiddelbart blive omlagt i forbindelse med broarbejdet, oplyser Movia yderligere.

Grafikken over bussens nuværende og omlagte rute kan ses i grafikken nederst i artiklen.

Cykler og gående kan passere

Membranen på broen skal skiftes, da den er utæt, og bilister kan i perioden benytte Lyngageren til at krydse motorvejen. Der vil være skiltet med en omkørselsrute på stedet. Cykler, små knallerter og gående kan dog passere broen i hele perioden. Trafikanter på motorvejen bliver ikke berørt af arbejdet.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Man kan læse mere om broarbejdet på trafikinfo.dk.

På kortet her kan man se den sædvanlige og den nye rute for linje 207. Den røde linje angiver, hvor bussen normalt kører. Den grønne linje er den rute, som bus 207 omlægges til under det varslede vejarbejde. Grafik: Movia