Rema 1000 har købt byggegrund i Gevninge

Nu står det klart, hvilken butikskæde, der har købt grunden på hjørnet af Lindenborgvej og Gevninge Vestvej, hvor der var to om buddet: Rema 1000 overtager jorden. Det skete mandag eftermiddag på borgmesterkontoret, skriver DAGBLADET Roskilde.

Ca. et år vil det tage, før lokalplanen er klar. Og det tager Rema fire måneder at få bygget butikken, så før udgangen af 2020 står den klar til indvielse.

– Vi vover pelsen og projekterer sideløbende med processen med lokalplanen. Det sparer os tid. Og vi har ingen nedrivning at slås med; det tager langt længere tid i dag, hvis man skal rive noget ned, før man kan bygge, forklarer direktør i Rema Butiksudvikling, Jan Poulsen.

Rema har ca. 330 butikker i Danmark i dag; supermarkedskæden åbner ca. 20 nye butikker årligt.

Forventningen er, at ca. 700 biler kører ind og ud fra Rema hver dag. Bygningen bliver på ca. 1.200 kvadratmeter, inklusive varelager og personalerum. Selve butiksarealet bliver på 823 kvadratmeter, ifølge planen.

Indgangspartiet skal efter planen placeres på hjørnet af butikken, der åbner sig mod krydset med et parti af vinduer på begge facader. Og stenene bliver lyst gule. Jan Poulsen lover, at de ikke får samme udtryk som parcelhuse fra 70'erne; der satses på moderne sten og en stram, moderne facade.

Der bliver 83 p-pladser; størsteparten på et asfalteret areal ud mod hjørnet af krydset Lindenborgvej-Gevninge Vestvej.

Rema 1000 betaler 7.053.000 kroner for grunden.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.