Prisvindende illustrator udstiller

Rebecca Bang Sørensens tegninger kan i den kommende uge opleves på Hvalsø Bibliotek. Privatfoto.
Rebecca Bang Sørensens tegninger kan i den kommende uge opleves på Hvalsø Bibliotek. Privatfoto.

Hvalsø: Illiustrator Rebecca Bang Sørensen vandt Orlaprisen i 2018 i kategorien "Flotteste bog at kigge i". I anledning af efterårets uddeling af Orlaprisen 2019, kan besøgende oplevende et udvalg af hendes illustrationer på Hvalsø Bibliotek.

Rebecca Bang Sørensen og er født i 1983 på en gård på Norddjursland. Dyr og naturen har altid fascineret hende, og da hun som 8 årig fik læst 'Ringenes Herre' højt, satte det for alvor fantasien og ikke mindst lysten til at tegne alle de billeder, der opstod i hovedet på illustratoren. Rebbecca Bang Sørensen har sidenhen illustreret seks af de nordiske myter til TV2s julekalender Jul i Valhal. Det kom der også en bog ud af som blev nomineret til en Orla-pris i 2006 – det er disse illustrationer der er flest af her på udstillingen på Hvalsø Bibliotek.

I dag beskæftiger Bang Sørensen sig blandt andet med at illustrere bogserien Mirja om en fepiges mange spændende eventyr, der er skrevet af Gunvor Ganer Krejbjerg. Bind 2, Drømmestenen vandt i 2018 en Orla-pris. Udstillingen er gratis og kan opleves fra mandag den 4. november til lørdag den 7. december.