Ny tilbygning fik omsætningen til at stige med 40 procent

Helle og Klaus Kongsgaard har fået rivende travlt, efter en ny tilbygning har fået folks øjne op for parrets virksomhed – og omsætningen til at flyve i vejret.

Ny tilbygning fik omsætningen til at stige med 40 procent
Foto: Kenn Thomsen

Allerede når man kommer kørende på Hovedvejen i Osted, bemærker man den høje træbygning, der nu står indbydende ved Zilex og Grøftekantens Blomster på Hovedvejen 168. Hvor der før blot var parkeringsplads, toner den nye bygning frem og trækker ikke blot nysgerrige blikke til sig ude fra vejen – det tiltrækker også i den grad nye kunder, fortæller medindehaver Helle Kongsgaard.

– Hver dag, siden det nye koldrum blev opført, har vi fået nye kunder ind, der først rigtigt har bemærket os, efter bygningen er kommet op. Vi har faktisk fået rivende travlt – og omsætningen er steget med 40 procent, fortæller hun, mens hun viser rundt i det hyggeligt indrettede rum.

Med det nye koldrum har Helle Kongsgaard 300 kvadratmeter at brede Grøftekantens Blomster på. Foto: Kenn Thomsen

Et lille hvil

Zilex er den virksomhed i Danmark med det største udvalg af vandsten – og dertil et væld af andre sten, der pryder det meste af den grusbelagte jord ved virksomheden, der blev etableret for mere end 13 år siden. For syv år siden indrettede Helle Kongsgaard Grøftekantens Blomster i den hvide bygning ved virksomheden. Her har hun siden solgt alt fra blomster til vin og pynt til hjemmet – og langsomt udvidet mere og mere.

– Jeg har længe drømt om at udvide med det her koldrum, særligt fordi folk førhen har troet, at butikken var privat bolig og derfor ikke kom ind. Det her skaber mere opmærksomhed omkring Grøftekantens Blomster – og så giver det mig mere plads, fortæller hun og uddyber, at butikken nu omfatter hele 300 kvadratmeter.

– Jeg kan simpelthen ikke få plads nok. Men med det nye rum her, så får jeg en masse muligheder for eksempelvis at rykke mere rundt, skabe små midlertidige udstillinger – og at skabe nogle steder, hvor kunderne kan tage et lille hvil, fortæller hun og viser blandt andet hen i en krog af koldrummet – der er opvarmet – hvor der er sat et fint sofasæt klar til brug.

– Jeg regner også med, jeg meget snart får en kaffemaskine, så jeg kan byde kunderne på en kaffepause i de her dejlige omgivelser, tilføjer hun og uddyber, at hendes egen morgentradition nu er blevet at tage kaffen med ned i sofaen og sidde og kigge ud over butikken og danne et overblik, inden dagen går i gang.

– Jeg bliver aldrig færdig her, fortæller Helle Kongsgaard, der har store planer om forskellige måder at indrette koldrummet på. Foto: Kenn Thomsen

Indviet med maner

Byggeriet af det nye koldrum begyndte i marts 2022 – og allerede i maj kunne Helle Kongsgaard byde indenfor i de nye lokaler. Og det blev gjort med manér, fortæller hun.

– Vi startede faktisk med at indvie lokalet her med at holde vores bryllup. Så det tilføjer jo bare endnu et niveau af, hvor glad jeg er for, vi nu har fået det her lokale, fortæller hun og fortsætter:

– Og siden har det bare sagt bang hver dag – nye gæster og run på. Jeg tænker faktisk, at jeg må ansætte hjælp i år. Og det er jo helt fantastisk.

Zilex er den virksomhed, der har det største udvalg i Danmark af vandsten. Derudover findes her mange sten. De grønne finske skinnende sten er én af Zilex’ største salgsartikler. Herudover findes der blandt andet skulpturer, fuglebade, figurer og dekorative sten. Grøftekantens Blomster forhandler alt fra blomster og planter til vin og rom og brugskunst. Man kan læse mere på Grøftekantens Blomster på Facebook og Instagram.

Fakta

Helle Kongsgaard er uddannet blomsterdekoratør i 1989

I 10 å arbejdede hun som graver ved en kirke, inden hun for syv år siden startede Grøftekantens Blomster

Det er anden gang, butikken udvider – og nu dækker den over imponerende 300 kvadratmeter.

Der kommer besøgende fra hele landet ved Grøftekantens Blomster – og særligt omkring konfirmationssæsonen, er der ekstra travlt.

Det er tredje gang, Grøftekantens Blomster udvider – det hele startede i det lille hvide hus, som koldrummet nu leder hen til. Foto: Kenn Thomsen
Der er flere hyggekroge i den nye tilbygning, der skal inspirere gæster til at tage et lille hvil, mens de kigger rund tpå de mange ting ved Grøftekantens Blomster. Foto: Kenn Thomsen
Op til jul var der et væld af julepynt til hjemmet at finde ved Grøftekantens Blomster. Foto: Kenn Thomsen
Helle og Klaus Kongsgaard er indehavere af Zilex og Grøftekantens Blomster – der har fået en markant stigning i omsætningen efter etableringen af et nyt koldrum. Foto: Kenn Thomsen Foto: Kenn Thomsen
Helle og Klaus Kongsgaard er indehavere af Zilex og Grøftekantens Blomster – der har fået en markant stigning i omsætningen efter etableringen af et nyt koldrum. Foto: Kenn Thomsen Foto: Kenn Thomsen