Mormoner på besøg – jagten efter rødderne

Megan Wolfe fra mormonstaten Utah og hendes mor Roxann har netop besøgt Kornerup og Trællerup for at genfinde de steder og huse, hvor Megans fjerne forfædre blev født og levede. Det skriver DAGBLADET Roskilde om lørdag.

300.000 danskere udvandrede til USA i perioden fra 1850 og frem til 1. Verdenskrig. Og blandt de mange, der rejste, var ca. 18.000 mormoner. Mormon-bevægelsen var stærk mange steder i Danmark i 1800-tallet, men ofte ugleset af myndighederne, og drømmen om et Zion, paradiset på jord for religionens tilhængere, var stærk. Også på Gevninge-egnen.

Blandt udvandrerne var den viljestærke Peder Hansen fra Kornerup, der udvandrede til mormonstaten Utah med sin kone Josefine og tre små sønner. Og nu er ringen sluttet, for Peder Hansens efterkommer, 31-årige Megan Wolfe har været på en fantastisk rejse rundt i forfædrenes land med sin mor.

– Da min onkel døde, efterlod han en stor mængde gamle fotos, og blandt dem var fotos af Peder Hansen og hans familie. Jeg fandt ud af, at han forlod København den 10. september 1875 og ankom den 5. oktober samme år til New York, så det var superhurtigt, fortæller Megan Wolfe, der også kan berette, at Peder Hansen deltog i ingeniørkorpset i krigen i 1864 i Danmark mod tyskerne.

Læs mere om besøget i DAGBLADET Roskilde lørdag.