MitID opdateret – igen

Ny opdatering: Nu kan man også anvende kodeviser eller kodeoplæser, når man handler på nettet.

Ægtepar blev franarret formue på 1,7 millioner
Foto: Kenn Thomsen

Fra den 28. marts kan man bruge MitID kodeviser eller kodeoplæser til at godkende betalinger på nettet. Det oplyser ÆldreSagen i Lejre i et skriv til avisen.

– Når du handler på internettet og betaler med betalingskort, skal din betaling gennem en ekstra sikkerhedsgodkendelse – eksempelvis med MitID. Det er din sikkerhed for, at du ikke får misbrugt dit betalingskort på nettet, skriver de:

– Derfor skal du godkende dit køb enten med MitID app eller MitID kodeviser eller kodeoplæser. MitID app´en har været i drift længe. Det nye er, at også kodeviser og kodeoplæser nu kan benyttes.

Proceduren

I forbindelse med betalingen skal man indtaste engangskoden fra sin kodeviser eller kodeoplæser og sin MitID-adgangskode. Under proceduren bliver serienummeret på kodeviseren eller oplæseren vist på den computer, telefon eller tablet, man benytter. Nummeret, der er anført bagpå viseren eller oplæseren skal tjekkes, inden man godkender en betaling.

– . Visning af serienummer er en ekstra sikkerhed for dig som kunde, da det kun er MitID, der kender det korrekte serienummer på netop din viser/oplæser, skriver ÆldreSagen.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at NemID ikke længere kan anvendes på nettet fra og med 31. oktober 2023.

Nu er MitID atter blevet opdateret. Genrefoto: Kenn Thomsen Foto: Kenn Thomsen