Midlertidig pendlerplads en succes| – dog ikke for beboere

Den midlertidige parkeringsplads på Ledreborgs jord ved Lejrevej-Stationsvej er propfyldt hver hverdagsmorgen.
Den midlertidige parkeringsplads på Ledreborgs jord ved Lejrevej-Stationsvej er propfyldt hver hverdagsmorgen.

Den midlertidige p-plads på Ledreborgs jord ved krydset Lejrevej-Stationsvej i Lejre ved Roskilde er blevet en mega-succes. Den er stopfyldt med pendlerbiler fra morgen til aften på hverdage.

Men ikke alle er enige. Beboerne på Stationsvej og nogle af de nærmeste veje er langt fra begejstrede og frygter nu, at parkeringspladsen er på vej til at blive permanent.

P-pladsen er anlagt, mens togbanen mellem Lejre og Vipperød er midlertidigt lukkede i de tre sommermåneder. Men Lejre Kommune har allerede givet en landzonetilladelse til pladsen frem til udgangen af januar 2015, hvor udvidelsen af Nordvestbanen med et ekstra spor skal være færdig.

Samtidigt har DSB og Banedanmark besluttet at ansøge Fredningsnævnet om en forlængelse af tilladelserne, så at den midlertidige parkeringsplads kan benyttes frem til januar 2015 til henholdsvis pendlerparkering og byggeplads.

Da de eksisterende p-pladser ved Lejre station i forvejen er overbelagte vil Lejre Kommune nu undersøge muligheder for at placere en permanent parkeringsplads ved stationen. Den midlertidige p-plads er én af tre muligheder, der foreløbig er i spil.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.