Markante forskelle i huspriser

Markante forskelle i huspriser
A key in a lock with house icon on it
A key in a lock with house icon on it

Holbæk og Lejre: Huspriserne stiger over det meste af landet. Men mens prisen på et standardhus i Holbæk er steget med 190.000 kroner i 2020, er et tilsvarende hus i Lejre faldet med 116.000 kroner i samme periode. Dermed er Lejre sammen med Frederikssund de eneste kommuner på Sjælland og Lolland-Falster, hvor huspriserne er faldet. Til sammenligning ligger Lejres nabokommune, Roskilde, lunt med en svimlende stigning på 390.000 kroner på et standardhus i løbet af det forgangne år.

Eges undren

Det er Boligsiden, der står bag undersøgelsen af prisudviklingen for standardhuse i størrelsen 140 kvadratmeter i landets kommuner, men lokale mæglere i Lejre har ikke ubetinget fidus til tallene. For ejendomsmægler Ege Christiansen har oplevet en bred stigning i salget af rækkehuse og villaer i Lejre i 2020.

– Mit gæt er en stigning på 5-8 procent i Lejre. Så jeg kan ikke genkende de tal, men det kan jo bunde i fejlindberetninger, siger mægleren, der har skrevet til Boligsiden om sin undren.

Skæv statistik

Medindehaver af EDC Hvalsø, Finn Nejstgaard, kan dog godt forstå det statistiske resultat af undersøgelsen, for selv om der er solgt masser af huse i Lejre Kommune, så har det generelt været de lidt billigere boliger, der har været efterspørgsel på.

– Da corona kom i mart 2020 gik markedet først i stå, og så kom det i gang igen fra maj. Men fokus havde flyttet sig fra Lejres større byer, som Hvalsø og Lejre Stationsby, hvor priserne er højere. I stedet vendte købernes interesse sig mod de mindre byer på landet, hvor huspriserne er lavere. Så selv om vi solgte mange huse, så har det statistisk set givet et fald, fordi salget i Lejre og Hvalsø faldt på bekostning heraf. Så en masse små sandheder kan i statistik give en løgn, siger han.