Klippekortet skaber god kontakt

Kirsten og Henning Jørgensen sammen med deres faste hjemmehjælper Pia Daugaard Pedersen. Foto: Lejre Kommune
Kirsten og Henning Jørgensen sammen med deres faste hjemmehjælper Pia Daugaard Pedersen. Foto: Lejre Kommune

Kirsten Jørgensen er én ud af 60 borgere i Lejre Kommune, der nyder godt af kommunens klippekortstilbud til mere hjemmehjælp. Kirsten får en times ekstra hjælp om ugen, der bliver brugt til aktiviteter, som hun selv vælger i samarbejde med hjemmehjælperen.

– Det er mine faste hjælpere Susanne og Pia, der kommer, når vi har klippekort. De har hjulpet mig med at pakke nisser ud til jul, rydde op i skabe og tråde en nål, så jeg kunne få gang i noget sytøj, siger Kirsten Jørgensen.

Både hjælper og borger er enige om, at ordningen gør noget særligt ved deres forhold og bliver mere ligeværdigt, hedder det i en pressemeddelelse fra Lejre Kommune.

– Vi lærer hinanden at kende på en helt anden måde, når vi har klippekort. Det er som om, at vi bliver knyttet sammen på en mere nær måde, og det er rigtig rart, siger Kirsten Jørgensen og SOSU-hjælper Pia Daugaard Pedersen.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at ordningen fortsætter i hjemmeplejen 2017. Senere på året kommer der sandsynligvis også en klippekortsordning for plejehjemsbeboere.

Borgere, der modtager omfattende og moderat hjælp til personlig pleje, får tilbud om en times ekstra hjælp om ugen via klippekortsordningen. Borgerne kan selv vælge, hvad de vil bruge tiden til sammen med deres hjemmehjælper. Ordningen er finansieret af puljemidler.

De fem mest populære aktiviteter: er gåtur; snak og socialt samvær; ledsagelse til familiebesøg eller læge; lettere oprydning i skabe og skuffer, samt madlavning – for eksempel bage boller og kage.