Ingen lod-sælgere har meldt sig

Kritisk mangel på velgørende lod-sælgere

Siden 1926 har hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen årligt stået bag det landsdækkende lotteri, Lillebror Lotteriet. Men som tingene ser ud nu, bliver det ikke muligt at købe et skrabelod og dermed støtte anbragte børn og unge, hvis man er i Lejre Kommune. Hjælpeorganisationen melder nemlig om et kritisk lavt antal lokale sælgere – der er ingen, der har budt ind.

Derfor opfordrer Børnehjælpsdagen nu foreninger, sportsklubber og skoleklasser til at melde sig på banen. Lodsalget er afgørende for organisationens arbejde til fordel for de mange anbragte børn og unge, der typisk bor på et opholdssted eller hos en plejefamilie. – men salget af lodderne kan også give en god fortjeneste til de tilmeldte. Sidste år fik 228 idrætsforeninger, klubber og klasser fra hele landet en samlet provision på cirka 1,4 millioner kroner for deres salg af de velgørende Lillebror-lodder. Penge, der er gået til alt fra sportsudstyr til stævner og lejrskoler.

– Vi ved, at mange foreninger og klubber har haft det økonomisk svært i kølvandet på Corona og inflationen. Derfor vil vi gerne gøre opmærksom på vores landslotteri, som kan sikre midler til fælleskassen – på en nem og risikofri måde, forklarer Børnehjælpsdagens kommunikationschef Maja Spangsberg Krogstrup i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Hvert eneste solgt skrabelod gør en forskel. Overskuddet fra lotteriet giver os mulighed for at lave læringsforløb, events, camps og andre tilbud, som styrker de anbragte børn og unge. Derfor har vi brug for et stærkt og stort korps af sælgere over hele landet – også i Lejre.

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Fakta

Lillebror Lotteriet kom på gaden første gang i 1926 og er dermed et af Danmarks ældste lotterier.

Lillebror Lotteriet sælges i år i perioden 24. februar – 16. juni 2023 af børn og unge, der er tilknyttet en forening, idrætsklub eller skoleklasse.

Et skrabelod sælges for 30 kroner, heraf går 14 kroner til foreningen, klubben eller klassen. 16 kroner går til Børnehjælpsdagens arbejde med anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn i alderen 0 til 17 år, samt udsatte unge, op til 29 år, i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges personlige og sociale kompetencer gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Tilmelding som lodsælger kan ske i hele salgsperioden.

Aktuelt er 49 børn og unge anbragt uden for hjemmet af Lejre kommune – og et er blandt andet dem, Lillebror Lotteriet er med til at hjælpe. PR-foto