Mobildækning opgraderes flere steder

Telenor har opgraderet fire mastepositioner i Lejre Kommune til 5G.

Her kan mobilkunderne glæde sig over bedre dækning

Flere steder i Lejre Kommune har teknikere netop været i færd med at opgradere netværket. Foto: Jeppe Michael Jensen.

Foto: Jeppe Michael Jensen

Telenor er godt i gang med en omfattende opgradering og modernisering af sit mobilnetværk, der er Danmarks største med 4.200 mastepositioner fordelt ud over hele landet. Senest er turen kommet til Lejre Kommune, hvor fire mastepositioner netop er blevet opgraderet til den lynhurtige 5G-teknologi.

Det virksomheden i en pressemeddelelse.

De nye opgraderinger, der bl.a. dækker Øm, Højby, Darup og Lindenborg, er beliggende på Kumlehusvej, Landevejshøjen, Darup Mosevej og Lindenborgvej. Og ifølge Telenor kan beboerne i nærheden godt glæde sig.

– Danskernes brug af data på mobilen stiger ca. 30 % om året. Der er damp på kedlerne og ingen tegn på, at det vil ændre sig. Der kommer hele tiden nye apps og tjenester til, og mobilerne bliver konstant lækrere og mere avancerede, så stadig flere bruger dem til at streame og game online. Det kræver alt sammen data – rigtig meget data. Derfor fremtidssikrer vi mobilnetværket med ny teknologi, så vi øger kapaciteten og sikrer, at vi er på forkant med behovet de næste mange år frem, siger Jesper Mølbak, der er netværksekspert i Telenor i pressemeddelelsen.

I gang i hele landet

Ifølge Telenor er den nyeste generation af mobilnetværket er 5G med til at fremtidssikre danskernes forbindelse til internettet ved at gøre det muligt at sende større mængder data meget hurtigere end tidligere. Sideløbende opsætter selskabet nyt antenneudstyr til den eksisterende 4G-teknologi, som fortsat benyttes af rigtig mange danskere.

Masterne i Lejre er blot få ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien. Ved udgangen af sidste år havde Telenor opgraderet 2200 master, og dermed har langt størstedelen af danskerne i dag adgang til 5G. Alle master i Telenors netværk bliver efter planen udstyret med 5G i løbet af 2023, fortæller mobil- og internetleverandøren.