Hallerne kan udnyttes bedre

Lejres idrætshaller kan godt udnyttes bedre tidsmæssigt, viser en idrætsanalyse. Arkivfoto fra Hvalsøhallerne: Bjørn Armbjørn
Lejres idrætshaller kan godt udnyttes bedre tidsmæssigt, viser en idrætsanalyse. Arkivfoto fra Hvalsøhallerne: Bjørn Armbjørn

Lejre Kommune varmer nu op til at give bedre muligheder for diverse former for idræt, end det er tilfældet i dag, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag. Til maj skal politikerne have et bud på, hvad diverse initiativer kommer til at koste.

Fitness, og andre former for konditions- og styrketræning, er faktisk den form for idræt, som de fleste voksne i Lejre Kommune dyrker. Altså nr. 1 idræt i dag. Men ikke desto mindre er det samtidigt den idræt, som har de færreste faciliteter i kommunen.

Dette paradoks er et af de elementer, som skiller sig ud i kommunens store idrætsanalyse, som kom på banen i januar i år. Og større mulighed for at træne fitness og andre former for kondi/styrketræning er blandt de områder, som analysen anbefaler, der skal arbejdes videre med i de kommende år som del af en plan for idrætsområdet i Lejre.

Idrætsanalysen viser, at hallerne godt kan udnyttes noget bedre tidsmæssigt. Faciliteterne er booket i noget større omfang, end de reelt bruges. Og en svømmehal er fortsat et stort ønske hos rigtigt mange i alle aldre.

Se også DAGBLADET Roskilde tirsdag.