Få det bedre med akupunktur

Det er simpelthen lige dér, siger Eva Christensen, der gennem 25 år har været alternativ behandler inden for flere forskellige behandlingsformer
Det er simpelthen lige dér, siger Eva Christensen, der gennem 25 år har været alternativ behandler inden for flere forskellige behandlingsformer

Akupunktur er en oldgammel kinesisk behandlingsform og rigtig mange mennesker bliver hjulpet. En af dem der mestrer kunsten, er Eva Christensen fra klinik Akupunktur og Trivsel i Hvalsø

Tekst og foto: Susanne Helmo

Hvalsø: Eva Christensen og hendes mand var ikke et øjeblik i tvivl om, at de ville bo i det hus på Trebiens alle, da de så det første gang med køb for øje.

– Jeg vidste det, lige så snart vi kørte over den lille bro til området, fortæller Eva Christensen.

Huset rummede alt det, familiens søgte og oven i købet var der plads til en fin klinik til Eva Christensen, der gennem 25 år har drevet praksis.

Mestrer flere ting

Behandlinger med kopping (små sugekopper, der skaber undertryk på huden), massage og kostvejledning,

Og i mere end 25 år, har Eva Christensen arbejdet med det og interesseret sig for kroppen og psyken, så hun også er blevet certificeret NLP Master- og stress coach.

Tidligere personalechef

Eva Christensen har tidligere været personalechef i ét af verdens største engelsk/amerikanske Pharma & Healthcare virksomheder Glaxo­SmithKline og det indebar både at ansætte, men også at fyre medarbejdere og da der oven i købet skulle ske en omstrukturering, kom ideen for Eva Christensen til selv at skifte kurs.

– Det drejede sig jo ikke længere om at behandle mine medmennesker på den mest værdige måde, men de blev en brik i spillet, fortæller Eva Christensen og man fornemmer, at det også var en smertefuld proces for hende, selv om hun sad på den anden side af skrivebordet.

Barnløshed og blodtryk

Man fristes næsten til at sige:hvad kan Eva Christensen ikke hjælpe med? Hun dygtiggør sig hele tiden, er medlem af diverse foreninger og nu også i undergruppen fra Lejre Erhvervsforum, Sund i Lejre.

Hun har fine resultater med at behandle barnløse, for højt blodtryk, smerter i bevægeapparatet, hormonelle ubalancer, mave- og tarmlidelse, allergi, eksem, kredsløbsproblemer og meget mere.

– Akupunktur er jo en flere tusind års behandlingsform i Kina, og der er intet hokus pokus ved det! Udtalen understreges af det inkvisitoriske blik i Eva Christensens øjne.

– Ying og Yang skal være i balance, fortæller hun videre. Så længe de er i balance, så er mennesket sundt og raskt, men rigtigt mange har ubalancer og så er det, at jeg kan forsøge at hjælpe via de forskellige behandlingsformer.

Diplomuddannelse

Det tager 2-3 år at blive uddannet akupunktør, mens mange nøjes med et kursus på nogle uger.

Sådan foregår det ikke hos Eva Christensen. Hun føler sig forpligtet til at være veluddannet og er medlem af Praktiserende Akupunktører og Registreret Alternativ behandler.

Desuden er hun certificeret NLP Master- og stress coach og har både fået teoretisk og praktisk undervisning i Kina.

– Klienterne skal være trygge, når de kommer i min klinik. Det er vigtigt for mig, og det er ekstra vigtigt for klienterne.

– Mange fortæller jo videre om, hvorvidt behandlingen har virket og om de har haft en god oplevelse, siger Eva Christensen, mens hun griber dukken med de punkter, som nålene sættes efter for at ramme de steder, man føler sig syg.

Man kan se mere på Eva Christensens hjemmeside www.akupunktur- og trivsel.dk og på Facebook.n