Efter 25 år: Ole Blickfeldt melder sig ud af DF

Ole Blickfeldts fremtid bliver som løsgænger – med gode borgerlige værdier, fortæller han.

Efter 25 år: Kommunalbestyrelsesmedlem melder sig ud af DF
Foto: PETER RAHBEK

Efter 25 år som medlem af Dansk Folkeparti – heraf godt ti som kommunalbestyrelsesmedlem i Lejre Kommune – har Ole Blickfeldt nu meldt sig ud af partiet. Det skriver han i en pressemeddelelse, som han ønsker bragt i sin fulde længde:

– Det er med stort vemod, at jeg i dag har valgt at melde mig ud af Dansk Folkeparti. Årsagen skal ses i lyset af partiets mange storme og en manglende evne til at rejse sig nu, hvor alle muligheder er til stede, starter han.

Savner progressiv fremgang

I udtalelsen fortsætter han:

– Til trods for Morten Messerschmidts frifindelse – til trods for nedsmeltningen af Nye Borgerlige og til trods for vigende vælgertilslutning i Socialdemokratiet er det fortsat ikke lykkedes Dansk Folkeparti at få en så progressiv tilgang til de politiske sager, at man kan spore bare den mindste fremgang i partiets vælgertilslutning.

– Derfor er jeg nu kommet til den konklusion, at jeg ikke længere tror på projektet. Efter 25 års medlemskab og næsten 10 år i Lejre kommunes kommunalbestyrelse vælger jeg nu at lukke døren (pænt og ordentligt og uden at smække) til Dansk Folkeparti.

– Min fremtid bliver som løsgænger med gode borgerlige værdier. Jeg er fortsat en del af Lejre kommunes borgerlige flertal så til journalisterne må jeg desværre melde hus forbi på kaos.

– Jeg videregiver selvfølgelig mit mandat til den næste i rækken, hvis mine lokalpolitiske værdier og politik skulle ændre sig – men det er ikke planen for nærværende.

– Jeg håber at jeg tager fejl, og at Dansk Folkeparti i fremtiden formår at rejse sig for det har de egentlig fortjent – men måske er tiden slet og ret løbet fra ”Det DF vi kendte”.

– Med stor tak til alle dem jeg i årenes løb har arbejdet sammen med – ingen nævnt ingen glemt – vil jeg ønske god vind til alle i Dansk Folkeparti, slutter han.

Stadig den samme

Ole Blickfeldts rejse mod et farvel til partiet startede allerede, da han ved partiets seneste generalforsamling undlod at genopstille som formand. Og nu har han altså taget det endelige skridt og lukket døren til partiet. Til DAGBLADET uddyber han på udtalelsen:

– Jeg er nødt til at slå hovedet på sømmet. Selvom jeg elsker Dansk Folkeparti, så er verden i dag ikke den samme, som den var i går. Og den er ikke den samme i morgen, som den er i dag, og så må jeg træffe mine forholdsregler.

– Jeg har behov for at træde væk, få et helikopterperspektiv og se, hvad jeg skal nu. Jeg er stadig en del af det gode borgerlige flertal i kommunalbestyrelsen, og jeg har stadig mine værdier, som borgerne har stemt mig ind på. Og de ting står jeg også for i morgen. Folk kender mig som Ole fra Dansk Folkeparti – nu skal de lære mig at kende som Ole udenfor parti.