Ebbe Kring inviterer til besøg i åben have

Foto: Susanne Helmo

Tølløse: På spørgsmålet om, hvordan det overhovedet er muligt at holde den 3.000 m2 stor have med alverdens eksotiske planter, blomster og træer, trækker Ebbe Kring på skuldrene.

"Det er jo et spørgsmål om at gøre lidt hver dag, så går det og det er jo min hobby", svarer han.

Ebbe Kring er havearkitekt og har været ansat i Roskilde kommune gennem 39 år, så han har været idémand til mange anlæg, legepladser og grønne områder i kommunen.

Nu gælder det hans egen park og midt i denne park, som Ebbe Kring og hans kone Lissi købte for 54 år siden som et fladt stykke jord, fik de den gang også bygget et stort hus og begyndte at skabe den park, som i dag har et sumpbed, orkideer i utrolige udformninger, sammenplantninger og store træer, palmer og små broer over rislende vand.

Meget er hjembragt fra Californien og andre steder, hvor Ebbe Kring og hans kone har været på ferie. Små skud er røget i lommen og hjembragt til Tølløse og er i dag store træer og planter.

80 kaktusser til Lund

Ebbe Kring har lige haft besøg fra Lund, hvortil han har doneret 80 kaktusser og på Åstrup Klosters jorde står 18 af Ebbe Krings træer.

"Det er jo en anerkendelse, som man godt kan være lidt stolt af" fortæller Ebbe Kring.

Ved weekendens åben have er det muligt at købe planter – der er flere drivhuse, hvor spændende og eksotiske planter står side om side med de mere kendte arter.

Der er bær og buske, søer og hyggelige lysthuse, hvor man kan slå sig ned.

Det sker på Gl. Tadrevej 5 i Tølløse fra 10-15 24. 25. og 26. maj.