Bussen overstoppet med passagerer

Passagererne på buslinje 229 E står som sild i en tønde efter at en følgebus er blevet sløjfet.
  Arkivfoto
Passagererne på buslinje 229 E står som sild i en tønde efter at en følgebus er blevet sløjfet. Arkivfoto

Lejre: Passagererne på buslinje 229 E er meget utilfredse med trængslen i deres bus efter sommerferien. Bussen, der kører fra Frederikssund mod Roskilde med afgang fra Lyndby ved 7.05-tiden, har efter sommerferien været uden sin følgesvend, en ekstrabus. Bussen må reelt have 68 passagerer indenbords, men passagerer har talt helt op til 89 passagerer proppet ind på afgangen – og de står som sild i en tønde.

– Det er temmelig vanvittigt. Der er et sikkerhedsproblem med så mange i bussen, siger buspassager Anders Kristensen.

– Vil man jage folk væk fra den kollektive trafik? I Gevninge står stort set ingen på mere; de har fundet ud af, at der ikke er plads til dem i bussen og finder derfor anden transport. Dyrene i kvæg- og svinetransporter har bedre forhold end os, tilføjer Anders Kristensen.

Lejre Kommune vil nu forfølge sagen, efter at Movia har sparet bussen væk. Trods opfordringer fra kommunen er ekstrabussen ikke kommet tilbage.

– Den er jo helt gal med den afgang. Vi snakker jo meget om, at vi vil satse på den kollektive trafik, og så vil Movia ikke engang genindsætte den ekstrabus. Vi har ikke bestilt en besparelse på den ekstrabus, og jeg synes sandelig, vi betaler Movia nok, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Jan Heine (V), der har bidt sig fast i sagen.