Borgmester vil undersøge det sociale liv på plejecentrene

Foto: PETER RAHBEK
"Jeg har fået spørgsmålet flere gange, og det tyder på, at der er et behov?, siger Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S).
"Jeg har fået spørgsmålet flere gange, og det tyder på, at der er et behov?, siger Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S). PETER RAHBEK

Lejre Kommune: Utilfredshed blandt beboere på Plejecentret Bøgebakken i Allerslev får nu Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) til at love at undersøge, hvordan det står til med de sociale fællesskaber på kommunens plejecentre.

"Jeg har fået spørgsmålet flere gange, og det tyder på, at der er et behov", siger borgmesteren med henvisning til et beboermøde, der blev holdt på Bøgebakken for to uger siden.

På beboermødet, hvor borgmesteren ikke selv deltog, rettede flere af beboere på det lokale plejecenter, ifølge en af de tilstedeværende, som nærværende avis har talt med, en kritik af det faktum, at de er forment adgang fra at deltage i sociale aktiviteter på Dagshjemmet Bøgebakken. Et dagscenter målrettet borgere med demenssygdomme, der vel at mærke har til huse på selvsamme matrikel som plejecentret, men kræver visitation af Lejre Kommune.

Carsten Rasmussen medgiver, at det kan virke firkantet, når man som beboer på plejecentret ikke må gå ind og eksempelvis drikke en kop kaffe sammen med brugerne på dagscentret.

"Der er tale om en specialiseret og målrettet indsats på dagscentret, og det er derfor, man som beboer på plejecentret ikke bare lige kan dukke op. Men jeg kan sagtens forstå problematikken. Der kan sidde folk på plejecentret, der tidligere er kommet på dagscentret, som pludselig får at vide, at nu må de ikke komme der mere", forklarer borgmesteren, der håber på at kunne finde en mindelig løsning på problemet.

"Der er et savn hos en gruppe borgere, og det taler positivt for vores dagscentre. Så må vi se på, om det er muligt at finde løsninger, hvor savnet efterkommes på den eller den anden måde, samtidig med, at den høje standard på dagscentrene opretholdes", siger Carsten Rasmussen.