Børn på håndboldskole trods skader

Foto: Rita Vestergård

25 ivrige børn drøner rundt i Kirke Hyllinge Hallen på DGI´s håndboldskole i efterårsferien – også nogle med skader.

Det skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

For eksempel brækkede den 10-årige Rebekka en finger lige op til håndboldskolen, da en elev i skolen sparkede hende på den i en skoletime.

– Jeg havde glædet mig sådan til at komme på håndboldskole, så lægen sagde, at jeg godt kunne deltage, men at det ikke måtte gøre ondt, siger hun i en pause med frugt og drikke.

Hun spiller i HSG 91, men på DGI´s håndboldskole er der børn fra hele Team Lejre, der også dækker værtsklubben KHKS og håndboldspillere fra Hvalsø-Saaby.

Så trænere og ledere er fra hele området. Det er for eksempel Jette Brøndsted fra KHKS og Britt Pedersen fra HSG 91, der har taget ferie for at deltage ligesom flere af hjælpetrænerne.

Trænerne skifter imellem forskellige øvelser for de 25 børn og unge på 10-12 år. En øvelse er for eksempel at løbe tre op med bolden mod målet og så krydse banen inden målskud.

For selv om dygtige solister er vigtige, er samarbejdet imellem spillerne fantastisk vigtigt i håndbold, da et godt samspil og kammeratskab kan afgøre, om børnene fortsætter med deres sport.

Se også DAGBLADET