Avnstrup bliver Danmarks første hjemrejsecenter

Udlændinge- og integrationsministeriet har vedtaget, at Avnstrup fremover bliver første stop for alle afviste asylansøgere. Det sker for, at politi og myndigheder kan sikre en hurtig og effektiv udsendelse

Avnstrup: Det nye hjemrejsecenter bliver fremover første stop for alle afviste asylansøgere, så politiet og myndighederne kan sikre en hurtig og effektiv udsendelse. Det skal stå helt klart, at et afslag på asyl skal efterleves, fastslår Inger Støjberg.

Der er brug for at få bedre styr på de asylansøgere, som får et afslag, indtil de kan sendes hjem. Flere skal dermed flyttes ud af asylsystemet. Derfor er regeringen og Dansk Folkeparti nu blevet enige om at oprette Danmarks første hjemrejsecenter.

Første stop for de afviste

Hjemrejsecenteret bliver første stop for alle de afviste asylansøgere, der ikke omgående rejser hjem. Fra det nye hjemrejsecenter bliver de afviste asylansøgere fordelt ud på to kategorier. Dem, der ønsker at medvirke til deres hjemrejse, bliver boende på hjemrejsecenteret, indtil det er muligt at sende dem hjem. Mens dem, der nægter at medvirke til deres hjemrejse, enten bliver frihedsberøvet eller flyttet til et af to udrejsecentre. På de to udrejsecentre gælder det stadig, at enlige afviste asylansøgere bliver placeret på Udrejsecenter Kærshovedgård, mens afviste asylansøgerfamilier bliver placeret på Udrejsecenter Sjælsmark.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklarer, at hjemrejsecenteret er et led i regeringens indsats for at sende afviste asylansøgere hjem.

Fakta

Hjemrejsecenteret bliver placeret i Avnstrup i Lejre kommune. Det nuværende Asylcenter Avnstrup bliver således omdannet til hjemrejsecenter. Centeret har plads til ca. 600 afviste asylansøgere og er placeret i kort afstand fra de myndigheder, som tager sig af udsendelser. Samtidig bliver det nemmere for myndighederne at komme i kontakt med og holde styr på de afviste asylansøgere, når de er samlet på ét sted.